De Spirituele KeukenLudo's Natuurmagie

Nieuwe oogst: welke appel eet je wanneer?

Inderdaad, je hebt zomerappels, herfstappels en winter- of bewaarappels.

Sinds enkele dagen/weken bereiken ons berichten dat de nieuwe appeloogst begonnen is. Hoera! Nu vragen wij ons af welk appeltje we best wanneer eten? Want er zijn zo veel soorten, die kunnen toch niet allemaal op hetzelfde moment rijp zijn?

  • Zomerappels worden geoogst vanaf eind juli en zijn erg lekker, maar worden minder vaak door beroepstelers gekweekt omdat ze kwetsbaarder zijn en minder goed bewaren. Je vindt ze vooral in de tuin van fruitliefhebbers, en je eet ze best meteen na het plukken op. Je degusteert ze ;).
  • Herfstappels worden geoogst vanaf midden augustus, maar vooral in september.
  • De appels die je doorgaans in de supermarkt vindt, zijn winter-of bewaarappels: Jonagold, Jonagored, Kanzi, Greenstar, Boskoop, Elstar, Golden Delicious, enzovoort. Ze worden geplukt in september of oktober en kunnen vaak lang bewaard worden.

Meer informatie over de verschillende soorten appels kan je lezen via www.veldverkenners.be.

Bron

Veld Verkenners

Wat?
  • Veldverkenners helpt je het platteland van morgen te ontdekken. Op deze website en op facebook gaan we op verkenning. We stellen vragen zoals:
  • Hoe milieu- en diervriendelijk zijn landbouwtechnieken?
  • Hoe veilig en gezond is ons voedsel?
  • Waar kan je van de boerenbuiten en hoevespecialiteiten genieten?
Waarom?
  • Veldverkenners probeert de burger dichter bij de boer te brengen. De community is een initiatief van het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw, VILT vzw, om de dialoog over de land- en tuinbouw in onze regio te versterken en verdiepen. Zo willen we dat meer mensen zich bewust worden van de standpunten en argumenten van de andere betrokkenen.
Wie?

De iniatiefnemer van Veldverkenners is het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw, VILT vzw. Wie of wat is VILT? Dat ontdek je hier.

Andere organisaties die mee bouwen aan Veldverkenners, zijn contentbureau Jansen & Janssen, Natuurpunt vzw, de Werkgroep voor Rechtvaardige en Verantwoorde Landbouw (Wervel), Boerenbond, het Algemeen Boerensyndicaat (ABS), Landelijke Gilden, KVLV, de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt), het Vlaams Agentschap voor Landbouw- en Visserijmarketing (VLAM), het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO), Voedselteams vzw en de Belgische Federatie van de toeleveranciers van machines, gebouwen en uitrustingen voor de Landbouw (Fedagrim).

Bron
Bron: VeldverkennersFoto: Annafill28, Pixabay

Ludo Vermeiren

Ik ben Ludo, rond de 70 jaar en een gepensioneerde arbeider in hart en nieren. Door zijn brugpensioen leerde mijn vrouwtje mij de kunst van het koken en kan ik haar dagelijks verwennen. Via de magie heeft ze mij de natuur leren kennen maar ik maar al te graag nu mijn ervaring van deel.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button