Genieten met Recepten

Gemberthee

Niets zo lekker en verwarmend als een gemberthee op een winterachtige avond.

Van deze wortel is alom geweten dat hij geneeskrachtige eigenschappen bezit (lees ook zeker Dave’s Kruiden over gember).

Zeker voor de winterperiode als de verkoudheden weer toeslaan, zal hij de keelpijn verzachten.

Ingrediënten

  • Water
  • Verse gember
  • Suiker of andere zoetstof

Aan de slag!

  1. Snij een stukje gemberwortel in fijne schijfjes van +/- 4 mm dik.
  2. Verwijder de schil van de schijfjes en snij daarna in brunoise (kleine blokjes).
  3. Doe een eetlepel gemberblokjes in een theefilterzakje.
  4. Breng water aan de kook, giet dit in je theekop en laat je theefilterzakje ongeveer 5 minuten trekken tot het water troebel is.
  5. Voeg eventueel suiker of een andere zoetstof toe naar smaak.

Genieten maar!

Enkele tips

  • Je kan het theefilterzakje nog een paar keer op nieuw gebruiken (de smaak verzacht keer per keer).
  • Je kan ook een schijfje citroen en/of blaadjes munt toevoegen.

Dave Van de Moer

Dave werkt als bediende verkoper bij Colruyt. Hij is een grote liefhebber van lekker en gezond eten, massage, sauna, kruiden, de natuur, dieren, yoga, wijn, porto, lezen, ...

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Back to top button