Lichaam en Geest

7 effectieve tips voor de positieve groei van je kind

Als ouders willen we altijd dat ons kind (of kinderen) zowel fysiek als mentaal gezond zijn. We willen zelfs niet dat we een kleine fout begaan die de groei van ons kind kan belemmeren. Bovendien zal een goed begin zeker uw kind helpen om hun dromen te leven.

We kunnen begrijpen dat ouderschap niet makkelijk is, vooral wanneer u deze verantwoordelijkheid voor het eerst aanneemt. Dus, hier zullen we een aantal fundamentele en effectieve tips delen voor de gezonde groei van uw kind.

1. Het gebalanceerd dieet

© Foto: Wikimedia Commons

Het menselijke groeihormoon (HGH), afgescheiden door de hypofyse, regelt de groei van een kind. Men moet dit type het voedsel eten dat deze klier uitzet om HGH vrij te geven.

Voeding rijk aan calcium, vitaminen, mineralen en vooral eiwitten maar het beste voedingsmiddel dat het groeihormoon in het lichaam stimuleert is bruine rijst, tarwemeel, volkorenpasta, meergranenbrood, … Maar ook verse groenten, fruit, eieren, havermout, sojabonen, spinazie en vis.

Ook voeding dat rijk is aan zink zijn goed, zoals tarwekiem, pinda’s, pompoen, squashzaden en krab. Bij het eten moet je speciale aandacht besteden totdat je kind de leeftijd van de adolescentie bereikt.

2. Een positieve omgeving

Veel veranderingen vinden plaats in het lichaam van een baby in de eerste paar jaar. Gedurende deze periode moeten ouders en familieleden ervoor zorgen dat het milieu rondom hun baby gelukkig is, vol stimulatie zit, positief in het leven staan en comfortabel zijn.

Doe veel interactie met je kind. Hoe meer je interactie hebt, hoe beter je communicatievaardigheden van je kind zullen zijn in de toekomst. Actieve interactie bevordert de groei van de geest van het kind. Voor de verdere ontwikkeling van je kind is het nodig om een positieve en gezonde omgeving te maken.

3. Fysieke activiteit

  • Vanaf de leeftijd van 2 jaar moet u beginnen met het betrekken van uw kind in diverse lichamelijke activiteiten.
  • Voor het kind in de leeftijdsgroep van 2-5 jaar zijn danslessen en hardlopen enkele van de beste activiteiten.
  • Gedurende 6-12 jaar zijn fietsen, hardlopen, sporten nodig voor zijn groei. Deze zouden hem / haar helpen om fysiek te groeien.

Zorg ervoor dat uw kind zich bezighoudt met enkele buitenschoolse activiteiten die op zijn / haar school zijn georganiseerd. Als het kind leert hoe u het juiste evenwicht tussen studies en andere activiteiten op dit moment kunt handhaven, geloof dan ons, dat hij / zij later wonderen kan doen in het leven. Wanneer het kind in de tienerjaren komt, kan hij sporten zoals basketbal, badminton, tennis, voetbal, … dus eigenlijk spelen en fit blijven.

Yoga speelt ook een grote rol in de bevordering van groei en ontwikkeling. Zonsondergang, boom pose, … Zijn enkele van de beste yoga houdingen. Yoga moet worden beoefend door uw kind wanneer hij / zij ouder is.

4. HGH: menselijke groeihormoon supplementen

Dit zijn de supplementen die u kunnen helpen bij het verhogen van de lengte en het gewicht van uw kind. Veel HGH supplementen zijn beschikbaar in de markt, maar gaan er niet voor willekeurig onder hen. U moet goed onderzoeken over een HGH supplement en kies dan één voor uw kind. Of het effectief is of niet? Of het de gezondheid van uw kind nadelig beïnvloedt? Ga alleen voor deze supplementen wanneer de artsen u voorstellen, en er is niets anders aan het verbeteren van de groei van uw kind.

Vermijd deze te gebruiken in de vroege ontwikkelingsstadia.

Gebruik ze niet teveel – welke effecten zij hebben op een persoon in de latere fases van het leven zijn ze nog steeds aan het onderzoeken.

5. Krachttraining

Kinderen jonger dan 16 jaar worden niet aanbevolen om gewichten op te tillen. Dat kan de groei van je kind inderdaad belemmeren. Dit is de leeftijd waarin alleen krachttrainingen of sporten worden voorgesteld. Sporten zoals basketbal, tennis en badminton zijn het beste voor je kind, omdat het gaat om springen, wat de hoogte verhoogt.

6. Slaap

Er zijn bepaalde dingen die we kunnen verwaarlozen maar van groot belang zijn. De juiste slaap- en slaappatronen hebben ook invloed op de groei van uw kind. Maximale groeihormoon stimulatie vindt plaats als u slaapt. Niet alleen dit, maar goede slaap rust ook de geest en verbetert de efficiëntie.

De beste slaapuren zijn van 22 tot 4 uur. Zorg ervoor dat je kind vroeg in de nacht slaap. Volgens het ‘National Sleep Foundation’-rapport gepubliceerd in het jaar 2015, hebben kinderen van de leeftijdsgroep 3-5 jaar, 10-13 uur slaap nodig. Kinderen tussen 6 en 13 jaar moeten ongeveer 9-11 uur per dag slapen. Tieners moeten een goede slaap van 8-10 uur hebben.

7. Andere factoren

Diverse andere factoren kunnen ook de groei van uw kind verhinderen. Zorg ervoor dat uw kind niet verslaafd is aan drugs of alcohol. Deze dingen hebben een verschrikkelijk effect op de gezondheid van uw kind en op groei.

Verder moet je kind stressvrij zijn. Vooral in de adolescentieperiode kan het kind enorme interne en externe druk ervaren. Ouders moeten hun kinderen leren hoe ze hun problemen aanpakken en een stressvrij leven leiden. Deze factoren zijn meer prominent bij tieners, dus ouders moeten ervoor zorgen dat het kind een gelukkige verzorging heeft.

Afgezien van dit, laat je kind niet in een vroeg stadium een ​​social media en/of gaming verslaafde zijn, want dat kan je kind’s groei negatief beïnvloeden.

Besluit

Dus, dit zijn enkele van de zeer effectieve tips voor ouderen die u veel kunnen helpen bij het bevorderen van een goede groei en ontwikkeling van uw kind. We hopen dat u ze volgt en ze ook met anderen deelt zodat iedereen het meeste uit deze eenvoudige ouderschapslessen wat kan halen.

Hansje.be

Hans Van Dyck is uitgever van dit magazine maar is ook spirituele mentor. Hij geeft mensen inzichten met de kaarten, schenkt een luisterend oor en gaat zelfs een dag op stap met je om uit te waaien. Meer informatie via www.hansje.be zijn praktijk is gelegen in Broechem.

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button