Lifestyle

Meteen verwittigd bij een noodsituatie: BE-Alert

Bij een noodsituatie in jouw buurt, willen we je graag tijdig verwittigen. Dat is steeds de eerste stap bij crisiscommunicatie.

In geval van nood, zal jouw gemeente, provincie of het Ministerie van Binnenlandse Zaken proberen om je zo snel én duidelijk mogelijk de nodige aanbevelingen te geven.  Zo weet je meteen wat te doen om jezelf en anderen in veiligheid te brengen bv. ramen en deuren sluiten bij een brand.

Een eerste bericht moet dus:
 • zoveel mogelijk betrokken inwoners bereiken
 • zo snel mogelijk
 • met een uniforme en duidelijke boodschap
 • afkomstig van een officiële bron die duidelijk geïdentificeerd is
 • via verschillende kanalen die elkaar aanvullen

Wat is BE-Alert?

Bij een noodsituatie in jouw buurt, willen we je graag tijdig verwittigen. Dat is steeds de eerste stap bij crisiscommunicatie. In geval van nood, zal jouw gemeente, provincie of het Ministerie van Binnenlandse Zaken proberen om je zo snel én duidelijk mogelijk de nodige aanbevelingen te geven.  Zo weet je meteen wat te doen om jezelf en anderen in veiligheid te brengen bv. ramen en deuren sluiten bij een brand.   Een eerste bericht moet dus: zoveel mogelijk betrokken inwoners bereiken zo snel mogelijk met een uniforme en duidelijke boodschap afkomstig van een officiële bron die duidelijk geïdentificeerd is via verschillende kanalen die elkaar aanvullen

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in een noodsituatie.

Tot nu toe ontving je meestal informatie over een noodsituatie via (sociale) media, de hulpdiensten aanwezig op het terrein of via het sirene-netwerk. Dankzij BE-Alert kan je binnenkort ook rechtstreeks informatie krijgen via sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of e-mail.

Een burgemeester, gouverneur of minister activeert Be-Alert, om een bericht uit te sturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft.  Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand.

BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen:

 • 600 gesproken oproepen tegelijkertijd
 • 100 sms’en per seconde
 • 10.000 mails per seconde
Project BE-Alert

In 2014 lanceerde het Crisiscentrum het pilootproject BE-Alert. Gedurende twee jaar konden 33 gemeenten BE-Alert testen, evalueren en zo verbeteringen aanbrengen. Momenteel beschikken alle overheden van het land over een alarmeringssysteem, om de veiligheid van hun inwoners te kunnen waarborgen.

BE-Alert is een evolutief project. We blijven zoeken naar nieuwe technologieën en kanalen om mensen te kunnen waarschuwen, waar ze ook zijn.

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in een noodsituatie.  Tot nu toe ontving je meestal informatie over een noodsituatie via (sociale) media, de hulpdiensten aanwezig op het terrein of via het sirene-netwerk. Dankzij BE-Alert kan je binnenkort ook rechtstreeks informatie krijgen via sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of e-mail.

Een burgemeester, gouverneur of minister activeert Be-Alert, om een bericht uit te sturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft.  Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand.

BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen:
 • 600 gesproken oproepen tegelijkertijd
 • 100 sms’en per seconde
 • 10.000 mails per seconde.

 

Inschrijven op BE-Alert

Ga naar de website www.be-alert.be.

Nieuwsberichten kan je ook lezen via hun Twitter-kanaal.

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button