De Spirituele Keuken

Doe-Het-Zelf: De Pizza Party

Ik hou van het hosten van pizza-avonden. Maar ik bel niet altijd mijn favoriete pizzeria. Ik hou ervan om een ​​aantal fantastische – en ongebruikelijke – pizza’s te creëren in mijn eigen keuken.

Pizza Hawaï gemaakt door redactielid Roman Pauwels.

Het maken van zelfgemaakte pizza hoeft niet moeilijk te zijn. Sommige pizzeria’s zullen u hun deeg verkopen of tegenwoordig kunt u voorgemaakte pizza-bodems kopen in uw lokale supermarkt. Het maken van uw pizza is beperkt tot uw creativiteit!  Zeevruchten, vlees, kaas, groenten, BBQ, sauzen, … het is aan jou.  En u heeft geen andere speciale apparatuur nodig dan uw oven.  Hoewel een pizzasteen en pizza mes zijn echt mooie gereedschappen en leuk om te gebruiken!

“Sommige geweldige recepten zijn totale ongelukken zoals deze” verteld Roza Verbeeck om haar “Kruidige Spinazie Pizza” te leren kennen. Ik hou van een gelukkig accidenteel recept. De toevoeging van schapen/geiten kaas was interessant en zeker niet traditioneel. Het voegde een geweldige smaak aan deze pizza toe.

© Foto en recept: Lekker en Simpel

“Mijn familie is een soort traditionele pizzafamilie, maar één van mijn broers noemde deze combinatie – te proberen – en ik stond op de uitdaging” zegt Gitte Romazi van haar “Alfredo Kip Pizza”. Ik hou van een goede voedseluitdaging. De romigheid van Alfredosaus, gecombineerd met de hartelijkheid van de kip is geweldig. Het recept kan als een diner worden geserveerd maar je kan de kip ook snijden in kleinere stukken en gebruiken met de saus op een cocktailfeest. (Alfredosaus is een zware roomsaus met kruiden, een lekker recept kan je hier vinden.)

“Rudy’s Italiaanse Kaas Pizza” is een stevige, hartige pizza “Dit is een andere aanpak van de traditionele pizza,” zegt Rudy Verstegen. Iedereen hield van mij als ik dit gemaakt heb. Ik voeg graag meer – veel meer – kaas toe dan wat het recept zegt omdat ik van kaas hou – en je kan nooit genoeg in mijn gedachten hebben.

Pauline Vermeire maakt altijd een “Fruit Pizza”, dit is een leuk gezond dessert. ‘Het is altijd een enorme hit’, zegt Pauline. Deze pizza is licht en verfrissend. Probeer een beetje citroensap aan de roomkaasmengsel toe te voegen voor een extra smaakje smaak. Oké … Ik weet dat Pauline Vermeire’s “Vrolijke Pizza Dip” echt geen pizza is, maar het zou goed zijn om te aperitieven terwijl u op de pizza’s wacht! Als het recept een lekkere naam heeft, dan moet het goed zijn … Het is het perfecte voorgerecht voor een kleine bijeenkomst. Deze dip is heel makkelijk te maken. U kunt het met crackers serveren, maar ik probeer ook broodstokjes of zelfs tortilla chips.

Pizza maken is een geweldige manier om familie en vrienden te betrekken bij het maken van het diner.  Gebruik misschien deze recepten als uitgangspunt.  Maak eens een pizza met je favoriete ingrediënten.  De opties zijn eindeloos!

Ludo Vermeiren

Ik ben Ludo, rond de 70 jaar en een gepensioneerde arbeider in hart en nieren. Door zijn brugpensioen leerde mijn vrouwtje mij de kunst van het koken en kan ik haar dagelijks verwennen. Via de magie heeft ze mij de natuur leren kennen maar ik maar al te graag nu mijn ervaring van deel.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button