De Spirituele Keuken

Zoutvervangers

Sommige producenten gebruiken zoutvervangers, maar deze zijn net zo schadelijk als het gewone keukenzout.

Voor 6 % van de bevolking is het vrij ongezond en voor 94 % is het in normale hoeveelheden ongevaarlijk, maar er is geen test om te bepalen wij welke groep je hoort. We weten te weinig van zoutvervangers, waarschijnlijk zijn het relatief ongevaarlijke stoffen maar meer wetenschappelijk onderzoek is welkom.

Wij bespreken hieronder 2 soorten.

E515 Kaliumsulfaat

Dit is natuurlijk zout, commercieel gemaakt uit zwavelzuur en kaliumzouten. De functie is gewoon als vervanging van keukenzout en dit wordt gebruikt in bronwater voor bierbereiding. Je kan dit in de groep plaatsen van de E500 nummers: Zuurteregelaars, Antiklontermiddeken, Rijstmiddelen.

Er zijn geen bijwerkingen bij gebruik in levensmiddelen maar het werkt wel laxerend. E515 kan gebruikt worden door alle religies, vegetariërs en veganisten.

E508 Kaliumchloride

Dit is natuurlijk zout een onderdeel van zeezout en steenzout. De functie is gewoon zoutvervanger en versterkte de geleereigenschappen. Dit wordt gebruikt in vele zout- of natriumarme producten. Je kan dit in de groep plaatsen van de E500 nummers: Zuurteregelaars, Antiklontermiddeken, Rijstmiddelen.

Als bijwerking kan het een overgevoeligheidsreactie los maken als misselijkheid en overgeven. Het heeft ook een nare smaak. E508 kan gebruikt worden door alle religies, vegetariërs en veganisten.

© HVD Mediaworks

Hans Van Dyck

Een duizendpoot die zich dagelijks inzet om de groei in iedereen te verwezenlijken. Hans is spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken manifestatie en geeft tevens ook healingen op je lichaam. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. De Spirituele Wereld, De Spirituele Wereld TV, De Spirituele Markt, Spirituele Gids, Authentica zijn maar enkele merken die Hans bundelt in zijn bedrijf HVD Mediaworks. Waar hij visitekaartjes, logo's, huisstijlen, ... lay-out maar ook waar hij spirituele producten ontwikkeld. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling (waar hij meer dan 10x per jaar heen gaat) of in het zwembad, want hij is een echte waterrat.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Bekijk ook
Close
Back to top button