Lifestyle

Je creatieve ‘IK’

Je kent het wel, de voorbije jaren je zitten boeien in andermans leven door overal op sociale media je vrienden, familie, buren, … te volgen.  Maar je begint te merken dat dit toch ook niet alles is en je wilt je creatieve IK terug ontdekken.  

Wij hebben alvast enkele ideeën op een rijtje gezet die jij misschien wel kan gaan doen als bezigheid of misschien wel als nieuwe hobby.

Dus … leg die smartphone of tablet aan de kant en ga aan de slag.

Krijtjes

Als je dit tegen een Nederlander zeggen zou denken ze meteen aan de variant van drop.  Maar wij bedoelen het echte schoolkrijt.  Waarschijnlijk heb je al even niet meer een briefje geschreven, laat staan op een krijtbord geschreven.  Met speciale krijtstiften zet je de mooiste teksten op de krijtverf behandelde muur, paneel.  In restaurants begint dit meer en meer op te duiken in de vorm van een menu, maar jij kan dit ook het menu voor de week of zelfs de weekagenda of een notitielijstje voor de winkel.  De juiste benaming voor dit fenomeen is ‘handlettering’.

Bladeren

Vroeger in de lagere school voor het knutseluurtje mocht je rond de herfstperiode naar het bos gaan om te zoeken naar naalden, afgevallen bladeren, …

Wel ga op zoek naar grote en kleine bladeren. Neem dan een papieren blad en lijm. Je kan deze er mooi op sorteren en erop lijmen, in kaderen en klaar.  Je kan ook de bladen verven en deze als afdruk plaatsen op je papieren blad.

Je kan ook een mooi blad in een propere lege wijnfles steken.  Bijvoorbeeld met een visdraadje bevestigen aan de kurken stop, zodat het kan ronddraaien in de fles.

Handige Harry met (pet)flessen

© Foto: Steigerhout Recycling

Je PMD zak zit bijna vol ermee en je weet wel dat je de pet flessen kan gebruiken voor lokmiddel van bijen, wespen, slakken, … maar je kan er ook met knutselen.

 

Zoals hier als voorbeeld enkele bloemenvazen. Het ganse internet staat er vol mee van plantenbak tot lampen, van vogelnestjes en gordijnen. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan er iets mee maken.

Je kijk op de pet fles zal nooit meer hetzelfde zijn.

Kleuren voor volwassenen

© foto: BBNC Uitgevers, gekleurd door Hans Van Dyck.

Ik doe dit het liefste met boeken die je in de winkel vindt of gewoon een papier nemen en enkele lijnen erop tekenen en elk vakje anders in kleuren.

Rustig zal je ervan worden en je vergeet even al je zorgen.

Met stiften of kleurpotloden, van natuurportretten tot mandala’s, … geef je tijd een fleurige kleurtijd.  Meer en meer volwassenen doen het terug.

Avocado

© foto: www.avocadojo.nl

Rustgevend en zeker niet tijdrovend.

Wij gaan vier tandenstokers in de pit van een avocado steken en we hangen hem half in een glas halfvol water.

Na een week of 6 barst de pit open, groeien de wortels, en er klimt heel langzaam een plantje uit.

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button