uitgeverij Hajefa: De Maankalender

“Morgen” voor het taboe rond dementie

Gepost door op 3 november 2018

Glen Van Parys is verpleger in de dementieafdeling van een Ruisleedse woonzorgcentrum. Ook is hij amateurzanger en met dat laatste is hij naar songwriters Andy Sergeant en Jens Braet gegaan, die ook al nummers schreven voor Niels Destadsbader.

Er bestaan gewoon nog te veel vooroordelen rond dementie. Het zijn geen zombies of planten maar juist zuivere, mooie, zorgeloze gevoelsmensen. De band die je als verpleger schept met een dementerende patiënt is intens. Ingeborg is meter van de single en getuigde ook bij de voorstelling over haar ervaring met dementie. Haar moeder had dit.

Het OCMW van Ruislede heeft een thuisbegeleidingsdienst rond dementie op poten gezet onder de naam Foton. Alle personen met dementie en hun familie in Ruislede kunnen voortaan gratis een beroep doen op deze diensten van Foton.

De volledige opbrengst van de cd-verkoop gaat naar Foton.

Wie is Hans Van Dyck

Hans is een spirituele, muzikale jongen die steeds klaar staat voor anderen om een luisterend oor te bieden of te helpen. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt, Spirituele Gids en de internetradio's Sanne FM en Sax Radio Music zijn maar enkele firma's die Hans bundelt in HVD Mediaworks. Hans is een spirituele coach, hij geeft je inzichten in je levenspad met manifestatie, Engelen, orakelkaarten en contact met gene zijde.