Vraag het aan ... Tim

Kerstvakantiestress

Ik wens iedereen fijne feesten!

Opgelet:
Edelstenen, kruiden, thee’s, … kunnen ondersteunend werken maar zijn geen vervangers voor medicatie of enig ander medisch advies. Raadpleeg bij gezondheidsklachten of twijfel over uw gezondheid altijd uw huisarts of medisch specialist!

We kennen het, de laatste dagen voor pakjes te kopen, het kerstbuffet dat niet loopt zoals het moet, ons zatte Rita dat weer te veel van de wijn heeft gedronken.

Frustrerend is het!

Maar geen paniek, met deze stenen sta je paraat om de feestdagen aan te gaan tot een gezond en wel verdiend nieuw jaar.


Verschillende edelstenen zijn verkrijgbaar in onze webshop De Spirituele Markt.
Voor al je geschenken en spirituele producten via www.despirituelemarkt.be.

Carneool

Geeft kracht, energie, moed en doorzettingsvermogen. Het werkt activerend en motiverend en stimuleert creativiteit. Het vergroot zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde en vermindert jaloezie. Het helpt je om voor jezelf op te komen en assertief te zijn wanneer dat nodig is. En kan hierdoor ook ondersteunen bij (klachten gerelateerd aan) misbruik of mishandeling. Het maakt scherp, geconcentreerd, succesvol en doelgericht en helpt bij het oplossen van praktische problemen. Ook fysiek maakt carneool vitaal en sterk en vergroot het het uithoudingsvermogen.

Fluoriet

Werkt beschermend, reinigend en stabiliserend. Het absorbeert negatieve energie uit het energieveld en beschermt hierdoor tegen negatieve energie, Daarnaast maakt het de aura vrij van aanhechtingen in de vorm van bijvoorbeeld entiteiten of energetische lijntjes met mensen die niet goed voor je zijn. Fluoriet maakt ook het hoofd helder en vermindert mentale ruis. Het verbetert de concentratie en het geheugen. Het brengt de geest in balans en vermindert stress, angst, spanning en helpt mentale en creatieve blokkades doorbreken. Doordat het de geest scherp maakt en de gedachtenstroom remt, is het ook een goede steen ter ondersteuning van meditatie.

Aventurijn

Brengt de emoties in balans En heeft  een kalmerende en beschermende werking en geeft rust en een goed gevoel. Het helpt geluk en voorspoed aantrekken, helpt ontspannen en maakt je geduldiger, toleranter, positiever, empathischer en creatiever. Hierdoor vermindert het negatieve gevoelens als boosheid en irritatie. Aventurijn helpt je om je te focussen op een doel en om hier naar toe te werken doordat het je meer besluitvaardig maakt en helpt door te zetten. Het beschermt tegen negatieve invloeden uit de omgeving.

Bergkristal

Brengt helderheid en zuivering waar nodig is. Helpt jou gedachten vrij te houden van andere invloeden enzorgt dat energie vrij kan stromen. Bergkristal stimuleert of kalmeert, afhankelijk van wat er nodig is, en brengt harmonie en balans. Het zorgt voor een heldere, geconcentreerde en scherpe geest en maakt neutraal en onbevooroordeeld en helpt je om (voor)oordelen los te laten.

Lepidoliet

Werkt beschermend, kalmerend en reinigend. De steen stimuleert discipline, onafhankelijkheid en het stellen, concentreren op en verwezenlijken van doelen en stimuleert hiermee persoonlijke groei. Lepidoliet stimuleert ook rationeel en analytisch denken, concentratie, objectiviteit en helpt hiermee om beslissingen te nemen. De steen bevordert innerlijke rust, helpt beperkende gedrag- en denkpatronen doorbreken en helpt emotionele bagage en negatieve emoties loslaten. Het gaat negativisme, depressie, stemmingswisselingen, stress, afhankelijkheid, piekeren, dwanggedachten, obsessies en wanhoop tegen.

Toermalijn

Heeft een sterk reinigende en beschermende werking. De steen aardt en brengt balans in lichaam en geest en zet negatieve energie, gedragspatronen en gedachtes om in positieve. Toermalijn reinigt het aura en het lichaam en verwijdert negatieve energie. Hierdoor worden de chakra’s, het lichaam en emoties in balans gebracht. Dit bevordert ontspanning, begrip, zelfvertrouwen, voorspoed en vermindert blokkades, angst en het aannemen een slachtofferrol.

Blauwe calciet

Kalmerend en ontspannend. Het beschermt tegen negatieve energie en bevordert de communicatie en begrip voor anderen en je zelf. activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. Het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen (regelmatig reinigen).

Rozenkwarts

Is traditioneel de steen van de liefde. Niet alleen romantische liefde, maar ook liefde voor familie en vrienden, spirituele liefde en liefde voor jezelf. Het trekt liefde aan, helpt je om lief te hebben en om je open te stellen voor het ontvangen van liefde. Rozenkwarts bevordert vergeving, empathie, compassie en tolerantie, naar zowel anderen als jezelf. Hierdoor helpt het van jezelf houden en jezelf accepteren zoals je bent en vermindert het eenzaamheid. Daarnaast werkt de steen kalmerend bij boosheid, angst of stress en bevordert het geestelijke rust en emotionele genezing bij bijvoorbeeld trauma’s en verlies. Als rozenkwarts in een ruimte geplaatst wordt, brengt het liefde, harmonie en rust.

Shungiet

Werkt sterk beschermend en zuiverend. Het absorbeert en verwijdert schadelijke stoffen, straling en energie. Hierdoor helpt het beschermen tegen elektromagnetische straling (bv. van computers, mobiele telefoons, magnetrons en dergelijke), chemicaliën en milieuvervuiling en de invloeden van wateraders, eveneens bescherd deze steen tegen negativiteit van andere mensen rond jou. Ook vermindert shungiet negatieve gedachten en emoties. Het werkt als een krachtige antioxidant, zuivert lichaam en geest en brengt deze weer in balans.

Amethist

Werkt beschermend, zuiverend, ontspannend, brengt harmonie en innerlijke rust. Het maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt. Hierdoor helpt het slechte gewoontes en verslavingen te erkennen en achter je te laten. Het geeft ook inzicht in gevoelszaken en kan helpen bepaalde ervaringen een plaats te geven, waardoor je bij de verwerking van emotionele pijn, trauma’s en verlies en rouw naar een volgend stadium geholpen wordt. Is de perfecte steen voor algemene kopzorgen.

Rookkwarts

Dit is een sterk beschermende, aardende en ontgiftende steen (lichaam, ziel en geest). Het is bij uitstek een goede steen om te dragen bij klachten gerelateerd aan stress en in belastende situaties. De steen helpt ontspannen, loslaten en accepteren, weerstand bieden tegen stressvolle invloeden en zorgt voor geestelijke (veer)kracht en helderheid. Rookkwarts heeft hierdoor ook een gunstige werking op dwangmatige en malende gedachten, piekeren, angst (met name faalangst), nachtmerries, depressie en suïcidaliteit. De steen stimuleert een nuchtere, pragmatische en positieve houding en bevordert de concentratie.

Labradoriet

Werkt beschermend en vergroot geestelijke kracht. Het reinigt en versterkt de aura en beschermt je tegen onder andere negatieve energie, negatieve mensen, mensen die energie zuigen, entiteiten en overprikkeling. Het is daardoor ook een heel geschikte steen voor hooggevoelige of hoogsensitieve mensen. Het vermindert stress en angst en helpt je in je kracht staan.

Citrien

Werkt beschermend, opbeurend en trekt geluk, voorspoed, succes en welvaart aan. Deze zonnige steen vermindert neerslachtigheid en depressie, angststoornissen en destructief gedrag en geeft moed, energie en laat je weer van het leven genieten. Het helpt je je persoonlijke kracht (her)vinden en stimuleert eigenschappen als zelfvertrouwen, eigenwaarde en creativiteit. Het helpt je om doelen te stellen die goed voor je zijn en deze waar te maken. De steen maakt je socialer en stimuleert je om je open te stellen en je te uiten en helpt contact te maken met anderen.

Abrikoos agaat

Deze werkt beschermend en troostend. Het ondersteunt bij emotionele pijn, eenzaamheid, stress, piekeren en depressieve gedachten. Het helpt angst en obsessieve gedachten loslaten. Het is een heel geschikte steen voor gevoelige mensen en kinderen bij die belast worden door stress, angst en spanningen. Het helpt je het grotere geheel zien, maakt daadkrachtig en helpt je vooruit komen als je het gevoel hebt vast te zitten. Het stimuleert de creativiteit.

Blauwe chalcedoon

Hij heeft een sterke invloed op de communicatie en absorbeert negatieve energie. Zowel op het vermogen om te luisteren als op de welbespraaktheid, het vermogen om je goed te kunnen uiten, diplomatie en het taalvermogen. De steen maakt ook sociaal, optimistisch, vrolijk, creatief, open, enthousiast en bevordert saamhorigheid in groepen. Chalcedoon geeft zelfinzicht, zelfvertrouwen en bevordert hiermee het vermogen om weerstanden te doorbreken en veranderingen te accepteren. Het heeft een positieve werking op het geheugen en kalmeert op stressmomenten .

Zonnesteen

Deze werkt opbeurend en stimuleert levensvreugde, optimisme, daadkracht, eigenwaarde, zelfvertrouwen, een goed humeur en een positieve instelling en kijk op het leven. Het is een doeltreffende steen tegen alle vormen van depressie, met name de seizoensgebonden variant.

Tim Van den Heuvel

Tim heeft en zeer oude ziel. Zijn kennis over edelstenen, wicca, voodoo en hoodoo, kruiden, aroma's, het Egyptische Rijk, ... eigenlijk alles rond magie is gewoon bijzonder. Tim gebruikt zelf ook de Tarot kaarten.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button