Algemene spiritualiteitVraag het aan ... Tim

Imbolc

Reinig, kies en kijk uit naar de lente met de hulp van De Spirituele Wereld …

Terwijl de avonden beginnen te rekken en het weer begint op te warmen, veranderen gedachten vanzelf in de lente.  En het vieren van Imbolc is de ideale manier om je perspectief te vernieuwen en welkom te heten in een nieuw begin samen met een nieuw seizoen.  Voor velen in de moderne wereld begint de lente met de lente-equinox in maart.  Maar voor de Kelten markeerde het festival van Imbolc op 1 februari altijd het begin van de lente, omdat de winter zijn kracht begint te verliezen.  Natuurlijk is het vaak zo dat begin februari nog steeds heel veel voelt in de greep van de winter.  We kunnen merken dat we sneeuw scheppen en de verwarming opvoeren.  Maar er zijn tekenen dat de lente beweegt.  De ochtenden worden langzaam lichter en nieuwe planten breken door de koude grond, klaar om te bloeien.  De naam Imbolc is een oud Iers woord vertaald als ‘ooienmelk’ en symboliseert de geboorte van nieuwe dieren die zo essentieel waren voor onze voorouders.  Net zoals de wereld om ons heen begint te verschuiven naar de lente, kunnen ook wij deze heidense sabbat gebruiken als een tijd voor wedergeboorte en een nieuw begin.

Reinigen en reinigen.

Gebruik Imbolc als een tijd om te ontcijferen.  Nadat je de middag hebt doorgebracht met het in dozen doen van boeken om naar de liefdadigheidswinkel te nemen en de badkamer te schrobben, verbrand je een wierookstokje en draag je het voorzichtig naar elke kamer.  Loop langzaam rond en stel je voor dat de rook alle aanhoudende negativiteit opruimt.  Voel de kamer trillen met een frisse nieuwe energie terwijl je hem schoonmaakt.  Deze tijd van wedergeboorte is ideaal voor het reinigen en zegenen van kristallen.  Doe ze in aarde, zout of water, plaats ze in het licht van de zon of de maan ​​of zelfs in wierookrook houden, het zijn allemaal manieren om te reinigen.  Het is belangrijk dat wanneer je een item gaat reinigen, je de intentie in gedachten hebt dat het van alle negativiteit zal worden verwijderd, zodat het klaar is om opnieuw te gebruiken.

Controleer en verleng uw resoluties.

De kans is groot dat de goedbedoelde goede voornemens voor het nieuwe jaar die u begin januari al hebt ingevoerd, u al snel zijn ontglipt.  Gebruik de verjongende krachten van Imbolc om uw doelen te beoordelen en na te denken over hoe u ze verder kunt brengen.  Besteed wat tijd aan het nadenken over eventuele resoluties en vraag jezelf af wat je tot nu toe hebt bereikt.  Erken elke kleine stap die je hebt gezet en bedenk vervolgens doelen om deze verder te brengen.  Een eenvoudige spreuk voor het planten van zaden voor uw doelen kan helpen uw focus te vernieuwen.  Hoewel het nog steeds te koud is om buiten te planten, is het starten van zaden binnen een leuke manier om je huis eraan te herinneren hoe nieuw leven weer begint te ontstaan.

  1. Verzamel de dingen die je nodig hebt: zaden, grond en een geschikte plantenpot of pot. Besteed wat tijd aan het nadenken over wat u wilt planten – wilt u bloemen die u kunt zien bloeien, of groenten die u kunt oogsten en veranderen in een heerlijke, gezonde maaltijd?
  2. Plaats de grond in de container en neem voorzichtig een zaadje in uw hand.  Beker je handen samen, sluit je ogen en denk aan een van je voornemens.
  3. Stel je in gedachten voor elke stap van wat je moet doen om je doel te bereiken, eindigend met een beeld van hoe succes eruit zou zien.  Stel je het echt voor alsof je op dat moment leeft.
  4. Open je ogen en, nog steeds vasthoudend aan de afbeeldingen van je doel, plant het zaad in de grond.  Herhaal dit voor zoveel doelen als je hebt.
  5. Zorg voor je zaden, geef ze de hoeveelheid water en zonlicht die ze nodig hebben om te groeien.  Plaats ze op een vensterbank waar u ze regelmatig zult zien om u te herinneren aan uw voornemens en dromen.

Kaarsspreuk Imbolc

De godheid die het meest wordt geassocieerd met Imbolc is de Ierse godin Brigit.  Een van haar vele associaties is als een godin van het vuur, en dus het aansteken van kaarsen is een traditionele manier om deze sabbat te markeren, wat de toename van het licht vertegenwoordigt sinds de kortste dag van het jaar dat we markeerden op Yule.

Probeer een eenvoudige meditatie in een donkere kamer met een brandende kaars.  Concentreer je op het vertragen en stabiliseren van je ademhaling en laat je ogen zachtjes naar de vlam staren.  Je kunt deze meditatie gebruiken voor wat je maar wilt, of dat nu is om je geest te kalmeren of om de vlam te gebruiken om je te helpen focussen op een specifiek idee of mantra.  Deze kaarsmeditatie kan zo lang duren als je wilt, en werkt goed, zelfs gedurende 10 minuten aan het einde van de dag om te helpen ontspannen.

Als je deze kaarsmeditatie nog een stap verder brengt, kun je het gebruiken om een betovering uit te spreken en om Brigit’s zegen te vragen voor alles wat je wilt ontwikkelen.  Het kan een van je voornemens zijn of iets nieuws.

Kom in je meditatieve staat, kijk zachtjes naar de kaars en zeg dan: “Brigit, gezegende drievoudige godin, steun mij met mijn dromen.  Laat me de stappen zien die ik moet nemen om ze om te zetten in realiteit.  Dus zorg dat het zo is.  ”Breng zoveel tijd door als je wilt om te mediteren nadat je de spreuk hebt uitgesproken, voordat je de kaars met een snuifje dooft.

Bron
Foto: Jill Wellington, Pixabay

Tim Van den Heuvel

Tim heeft en zeer oude ziel. Zijn kennis over edelstenen, wicca, voodoo en hoodoo, kruiden, aroma's, het Egyptische Rijk, ... eigenlijk alles rond magie is gewoon bijzonder. Tim gebruikt zelf ook de Tarot kaarten.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button