Vraag het aan ... Tim

Edelstenen voor Kerstmis / Yule

Opgelet:
Edelstenen, kruiden, thee’s, … kunnen ondersteunend werken maar zijn geen vervangers voor medicatie of enig ander medisch advies. Raadpleeg bij gezondheidsklachten of twijfel over uw gezondheid altijd uw huisarts of medisch specialist!

Het is weer zo ver Yule (Winterzonnewende) Tijdens deze periode decoreer ik me thuis in allerlei Yule decoratie en plaats ik een altaar om deze periode te vereren en te vieren. Natuurlijk horen hier ook stenen bij die verbonden zijn met deze Winterzonnewende. Dit zijn mijn persoonlijke top stenen die perfect zijn om bij je te dragen of je altaar te decoreren tijdens Yule.

“Vaak worden de edelstenen in verbinding gezet met de winter en ijs zelf,
de warmte van de terugkerende zon,
het groen van de eeuwige nieuw begin
en het bloed dat ons in levend houd.”

Verschillende edelstenen zijn verkrijgbaar in onze webshop De Spirituele Markt.
Voor al je geschenken en spirituele producten via www.despirituelemarkt.be.

Granaat

Is de perfecte steen voor crisissituaties en situaties waarin het leven uitzichtloos lijkt. De steen geeft kracht, energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit. Het bevordert hoop, moed, optimisme, levensvreugde, daadkracht en overlevingsdrang. Blokkades, weerstanden, remmingen en beperkende gedrags- en denkpatronen worden verminderd.

Heliotroop (Bloedsteen)

Werkt beschermend, aardend en brengt balans. De steen werkt kalmerend bij irritatie, agressie en ongeduld en vergroot hierdoor de zelfbeheersing en controle. Maar de steen werkt ook activerend, opwekkend en geeft moed als men uitgeput en vermoeid is. Heliotroop helpt je grenzen stellen en negatieve invloeden buiten houden. Maar het maakt ook flexibel en vergroot het aanpassingsvermogen. Het bevordert altruïsme en idealisme en stimuleert de intuïtie, creativiteit en dromen.

Bergkristal

Heeft een krachtig genezende en reinigende werking. Het kan hierdoor heel goed ondersteunen bij alle vormen van healing. De steen zuivert het lichaam en de chakra’s en brengt de chakra’s in balans. Het beschermt je energieveld tegen negatieve invloeden, Bergkristal stimuleert of kalmeert, afhankelijk van wat er nodig is, en brengt harmonie en balans. Het zorgt voor een heldere, geconcentreerde en scherpe geest en maakt neutraal en onbevooroordeeld en helpt je om (voor)oordelen los te laten.

Citrien

Werkt beschermend, opbeurend en trekt geluk, voorspoed, succes en welvaart aan. Deze zonnige steen vermindert neerslachtigheid en depressie, angststoornissen en destructief gedrag en geeft moed, energie en laat je weer van het leven genieten. Het helpt je je persoonlijke kracht (her)vinden en stimuleert eigenschappen als zelfvertrouwen, eigenwaarde en creativiteit. Het helpt je om doelen te stellen die goed voor je zijn en deze waar te maken. De steen maakt je socialer en stimuleert je om je open te stellen en je te uiten en helpt contact te maken met anderen.

Robijn

Werkt beschermend en geeft geestelijke kracht, moed en energie. Het werkt sterk activerend ,motiverend en trekt succes en voorspoed aan. De steen werkt in op het hart chakra en stimuleert passie, hartstocht, motivatie, enthousiasme, spontaniteit, seksualiteit, een positieve houding en overvloed. Robijn maakt sterk en beschermt hierdoor tegen psychische aanvallen en mensen die energie bij je weghalen. Het bevordert een heldere, scherpe kijk, concentratie en helpt hiermee realistische doelen stellen.

Smaragd

Activeert het hart chakra en stimuleert liefde, inspiratie, openheid, oprechtheid, positiviteit, genieten van het leven en gevoel van eenheid en heeft hierdoor een positieve werking op relaties, vriendschappen en de samenwerking in groepen. Het vermindert frustratie, boosheid en zorgen. Het bevordert zelfinzicht, geestelijke groei, een vooruitziende blik en helderheid van geest, doelgerichtheid, alertheid, evenwicht en helpt bij het overwinnen van tegenslagen en kan helderziendheid stimuleren.

Oranje calciet

Werkt reinigend en vitaliserend. Het herstelt de geestelijke balans, werkt stemming verbeterend en heeft een positief effect op angst en neerslachtigheid. activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. Het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen (regelmatig reinigen).

Ametrien

Bestaat uit een combinatie van amethist en citrien en verenigt de eigenschappen van deze twee stenen in zich. De opbeurende en verwarmende energie van citrien en de beschermende en zuiverende werking van amethist. Het brengt gevoel en verstand in balans en helpt je op je intuïtie vertrouwen. Ametrien helpt negatief gedrag, negatieve gedachten, zelfdestructief gedrag en angst verminderen, door het stimuleren van zelfinzicht, zelfvertrouwen en eigenwaarde. Het zet aan tot positief handelen en helpt positief in het leven staan. Het werkt ontspannend en vermindert stress, spanningen en klachten die hieruit voort komen zoals een burn-out, migraine en hoofdpijn. Ametrien stimuleert de creativiteit. Het helpt energetische blokkades opheffen en zorgt voor een goede doorstroming van energie. De steen kan ondersteunend en inzicht gevend werken bij het mediteren.

Rozenkwarts

Is traditioneel de steen van de liefde. Niet alleen romantische liefde, maar ook liefde voor familie en vrienden, spirituele liefde en liefde voor jezelf. Het trekt liefde aan, helpt je om lief te hebben en om je open te stellen voor het ontvangen van liefde. Rozenkwarts bevordert vergeving, empathie, compassie en tolerantie, naar zowel anderen als jezelf. Hierdoor helpt het van jezelf houden en jezelf accepteren zoals je bent en vermindert het eenzaamheid. Daarnaast werkt de steen kalmerend bij boosheid, angst of stress en bevordert het geestelijke rust en emotionele genezing bij bijvoorbeeld trauma’s en verlies. Als rozenkwarts in een ruimte geplaatst wordt, brengt het liefde, harmonie en rust.

Chrysocolla

Zorgt voor balans en innerlijk evenwicht en werkt activerend of kalmerend al naar gelang wat nodig is in een bepaalde situatie. Als men weinig energie heeft en zich futloos voelt, werkt het activerend, geeft kracht en zet aan tot handelen. Als men nerveus of gespannen is, werkt de steen kalmerend en verlicht overprikkeling en stress. Het helpt negatieve emoties zoals schuldgevoel en (liefdes)verdriet verminderen. De steen zet aan tot zelfreflectie, stimuleert een neutrale en open houding en laat de waarheid naar boven komen. Het bevordert helderheid van geest, maakt creatief en bevordert communicatie. Spiritueel absorbeert het negatieve energie en reinigt en activeert de chakra’s. Helpt als ware je hart op je tong te dragen.

Sneeuwkwarts

Is een goede steen voor mensen die (te) veel verantwoordelijkheden op zich nemen en zich graag onmisbaar maken maar daardoor grote beperkingen ervaringen en het gevoel hebben geleefd te worden. Het helpt om terug te gaan naar jezelf en gelijkwaardige en gebalanceerde (vriendelijke en amoureuze) relaties aan te gaan en te onderhouden. Ook vermindert het de neiging om een slachtofferrol aan te nemen en helpt het om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gedrag. Sneeuwkwarts helpt om sociale vaardigheden en omgangsvormen, zoals tact, samenwerking, denken voor je iets zegt,  te versterken. Spiritueel helpt de steen om in contact te komen met je innerlijke bron.

Rode jaspis

Werkt enorm verwarmend en voorziet het lichaam van energie. Ze helpen je in je kracht staan, bevorderen wilskracht en doorzettingsvermogen en verminderen angst en zorgen. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie.

Mos agaat

Werkt aardend, stabiliserend en trekt succes, welvaart en voorspoed aan. De zachte en voedende energie van deze steen brengt lichaam, geest en ziel terug naar hun natuurlijke, evenwichtige toestand en brengt stabiliteit en rust op al deze niveaus. Mosagaat is dus heel geschikt om bij je te dragen ter ondersteuning van herstel na ziekte, om tot rust te komen na een periode met veel emotionele onrust of om weer tot jezelf te komen. De steen geeft je het gevoel op je plek te zijn en laat je ware ik naar boven komen. Het laat je de kern en wat écht belangrijk is om je heen en in jezelf zien. Oppervlakkigheden, vooroordelen en zaken die afleiden van de essentie vallen hierbij weg. De steen helpt angsten (bijvoorbeeld claustrofobie en faalangst), stress, nervositeit en zorgen loslaten, maakt optimistisch en helpt je ontspannen.

Groene Aventurijn

Heeft een kalmerende en beschermende werking en geeft rust en een goed gevoel. Het helpt geluk en voorspoed aantrekken, helpt ontspannen en maakt je geduldiger, toleranter, positiever, empathischer en creatiever. Hierdoor vermindert het negatieve gevoelens als boosheid en irritatie. Aventurijn helpt je om je te focussen op een doel en om hier naar toe te werken doordat het je meer besluitvaardig maakt en helpt door te zetten. Het beschermt tegen negatieve invloeden uit de omgeving  Groene aventurijn brengt de emoties in balans.

Rode tijgeroog

Geeft je energie, kracht, vitaliteit en wilskracht. Het werkt nog sterker aardend dan de gouden variant en helpt Kundalini energie opstijgen. werkt beschermend en aardend en brengt harmonie en balans. Het trekt geluk, voorspoed en succes aan. Het versterkt (zelf)vertrouwen, zelfinzicht, moed, doorzettingsvermogen, besluitvaardigheid, optimisme en een gevoel van eigenwaarde, . Rode tijger oog werkt eveneens als de goude ondersteunend bij angsten, fobieën, nachtmerries en overprikkeling.

Pyriet

Bevordert wilskracht, zelfvertrouwen en eigenwaarde. Het is een sterk inzicht gevende steen en bevordert hierdoor zelfkennis, haalt verdrongen herinneringen naar boven, bevordert inzicht in de oorzaak van schadelijke situaties of van ziekte en symptomen. Het vermindert frustratie, stress en zorgen.  Van wegen zijn koosnaampje als vals goud trekt pyriet ook welvaart, succes en voorspoed aan.

Sneeuw obsidiaan

Is een zacht werkende obsidiaan soort en bevordert innerlijke rust en vrede en zorgt voor balans in lichaam, geest en ziel. Het helpt bij het verwerken van traumatische ervaringen en geeft inzicht.  De steen brengt ook inzichten van het diepst van ons zelf en leert on terug keren en reflectie aan te gaan.

Zonnesteen

Werkt opbeurend en stimuleert levensvreugde, optimisme, daadkracht, eigenwaarde, zelfvertrouwen, een goed humeur en een positieve instelling en kijk op het leven. Het is een doeltreffende steen tegen alle vormen van depressie, met name de seizoensgebonden variant.

Onyx

Bij je dragen kan helpen in belastende en stressvolle situaties. De steen geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt je je doelen te bereiken. Het maakt standvastig, besluitvaardig en verantwoordelijk en stimuleert zelfverwezenlijking. Onyx stimuleert analytisch denken, logica, concentratie en helpt om een nuchtere en realistische houding aan te nemen. Het is een goede steen voor mensen die makkelijk afgeleid of beïnvloed worden.  Deze steen helpt ook zelf sabotage aan te gaan.

Carneool

Geeft kracht, energie, moed en doorzettingsvermogen. Het werkt activerend en motiverend en stimuleert creativiteit. Het vergroot zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde en vermindert jaloezie. Het helpt je om voor jezelf op te komen en assertief te zijn wanneer dat nodig is. En kan hierdoor ook ondersteunen bij (klachten gerelateerd aan) misbruik of mishandeling. Het maakt scherp, geconcentreerd, succesvol en doelgericht en helpt bij het oplossen van praktische problemen. Ook fysiek maakt carneool vitaal en sterk en vergroot het het uithoudingsvermogen. Carneool, is ook geschikt om manipulatie aan te gaan.

Diamant

Is heel zuivere, geconcentreerde lichtenergie en bijzonder krachtig en intens. Het versterkt je verbinding met Goddelijke en hogere energieën en bevordert hierdoor spirituele inzichten en helderziendheid. De steen kan naar binnen gericht ook belangrijke inzichten geven en diepe lagen van jezelf en je bewustzijn bereiken. Het trekt succes en voorspoed aan. Diamant kan heel goed in combinatie met andere edelstenen gebruikt worden omdat het de werking van andere stenen versterkt. Een diamant kan tijdens een meditatie op het derde oog geplaatst worden voor een sterk inzicht gevende en transformerende werking.

Seleniet

Is een hele spirituele steen en werkt beschermend, ontspannend en inzicht gevend. Het bevordert harmonie, rust, balans en vrede in jezelf en je omgeving. Het is een goede steen om bij je te dragen als je spiritueel bezig bent. Het bevordert contact met engelen en gidsen en vergemakkelijkt meditatie, telepathie, divinatie (waarzeggerij) en mediamieke gaven. Het werkt aardend als met hogere energieën gewerkt wordt en beschermt en reinigt de aura. Seleniet stimuleert een heldere geest en geeft inzicht in je levenslessen. Het bevordert harmonie, rust, balans en vrede in jezelf en je omgeving.

Sodaliet

Geeft je inzicht in jezelf en helpt je trouw zijn aan jezelf. Het bevordert zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen. Het helpt beperkende denk- en gedragspatronen doorbreken zoals zelfverdediging mechanismen, schuldgevoelens, angsten en fobieën. Het bevordert vrijheidsdrang, idealisme, waarheid en het uiten van je mening en gevoelens. Sodaliet versterkt logica, rationeel denken en objectiviteit en verenigt dit met de intuïtie.  stimuleert een diepe, inzicht gevende meditatie. Sodaliet kan ook goed in een groep gebruikt worden om harmonie, vertrouwen en solidariteit te versterken.

Tim Van den Heuvel

Tim heeft en zeer oude ziel. Zijn kennis over edelstenen, wicca, voodoo en hoodoo, kruiden, aroma's, het Egyptische Rijk, ... eigenlijk alles rond magie is gewoon bijzonder. Tim gebruikt zelf ook de Tarot kaarten.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button