Lichaam en Geest

6 manieren om met je buren in contact te komen

‘De hand die je vasthoudt, is je eigen hand’, zei eens mijn yoga leraar. We zaten toen in een cirkel en we hielden elkaar vast met de handen. Omdat er geen scheiding is tussen mensen -het is een illusie. Maar deze illusie komt te gemakkelijk voor. Het is een illusie dat sommige politici proberen. Het is duidelijk dat het begrijpen van begrip en connectie in onze gemeenschappen niet iets is dat we kunnen vertrouwen op anderen om ons voor te doen.

En een van de beste manieren om te beginnen is in onze eigen buurt, gewoon door onze buren iets beter te leren kennen. Voor degenen van ons die verlegen zijn, kan dit vrij eng zijn.

Dus zijn hier zes manieren om uit te proberen:

  • Gewoon aanwezig zijn. Ga rustig naar de brievenbus en doe het zand van de brievenbus. Als je de planten gaat water geven in de voortuin, slinger dan een beetje. Sommige van ons gaan snel weer naar binnen, precies dat we opgejaagd worden. Gewoon zichtbaar zijn voor de buren is een goede eerste stap.
  • Neem je hobby’s naar buiten. Of je nu schildert, knutselt, een gigantische Lego tovenaar bouwt, Waarom doe je dit niet waar mensen je kunnen zien? Je bent een magneet voor een gesprek.
  • Verander van plaats. Indien je een leuke voortuin hebt, plaats dan hier het badmintonnet en speel in je voortuin of in de zomer kan je gezellig vooraan zitten en niet achteraan zitten.
  • Maak een leuk evenement aan voor de buurt. Wat denk je van een wedstrijd? Paaseieren loop voor de buurt, jenever kraampje aan de oprit, warme soep in de winter, … Kies iets om te organiseren en maak het jaarlijks groter en gekker.
  • Maak een kleine koha schuur. Koha? Dit is een benaming uit Nieuw-Zeeland, een schuur waar je producten kan leggen en wisselen tegen iets anders. Een geldloze uitwisseling in de gemeenschap.
  • Als alles mislukt wissel dan in elk geval je telefoonnummers uit. Je hoeft nu geen boezemvrienden te worden maar een telefoonnummer kan altijd wel handig zijn. Ken je het gezegde: ‘Beter een goede buur dan een verre vriend’?

Hansje.be

Hans Van Dyck is uitgever van dit magazine maar is ook spirituele mentor. Hij geeft mensen inzichten met de kaarten, schenkt een luisterend oor en gaat zelfs een dag op stap met je om uit te waaien. Meer informatie via www.hansje.be zijn praktijk is gelegen in Broechem.

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button