Lichaam en Geest

7 stappen om positieve gewoonten te creëren

Rituelen kunnen vrede en harmonie brengen in je leven.

Rituelen kunnen vrede en harmonie brengen in je leven. Ze helpen je verbinding te maken met het universum. Maak je eigen persoonlijke ritueel en ontdek de rust en betekenis die het voor je meebrengt.

Intenties

Intenties zijn uitspraken die je herhaalt om een ​​positieve boodschap of doelstelling in je onderbewustzijn te brengen. Dit kunnen korte zinnen of eenvoudige gedichten zijn. De beste intenties zijn perfect om op te nemen in een ochtendritueel om zo je dag met positivisme en motivatie te beginnen. Spreek je intentie zo vaak mogelijk uit doorheen je dag. Wil je een echte boost geven aan je intentie, overweeg dan om hem op te schrijven en aan je badkamerspiegel te hangen. Doordat je elke dag, ‘s ochtends, geconfronteerd zal worden met je intentie, zal deze zich goed kunnen verankeren in je onderbewuste.

Ademhaling

Onze adem helpt ons op zijn eigen unieke ritme doorheen de dag. Bij elke ademhaling halen onze longen het beste uit de lucht om de afvalstoffen weer weg te sturen met de uitademing. Net zoals onze ademhaling ons lichaam voorziet van gezonde lucht, moeten onze gedachten en gevoelens ons voorzien van hun beste versies. Reserveer vijf minuten van je tijd om met aandacht te ademen je heeft leeg te maken. Beeld jezelf in dat je met elke inademing je innerlijke kracht aanwakkert en met elke uitademing het negatieve los laat. Concentreer je op dit ritme en voel de rust door je heen verspreiden.

Natuur en ik

Elke dag wat tijd buiten doorbrengen kan je helpen om je verbonden te voelen met de wijdere wereld. Misschien zie je de zon opkomen of ondergaan en laat deze je herinneren aan je plek in het gigantische universum. Trek er op uit en maak een dagelijkse wandeling van ongeveer 10 minuten. Adem de frisse lucht in, neem de geluiden en geuren op die onze prachtige planeet voor ons vormt.

Mantra

Er zijn veel verzen of mantra’s die zijn ontworpen om je te helpen in verschillende situaties en emoties. Onderzoek welke het beste bij je passen of schrijf je eigen mantra. Een mantra die goed bij je past helpt je het pad af te leggen dat je voor ogen hebt om het doel te bereiken dat je wil. Introduceer deze in je dagelijkse routine om de boodschap die ze brengen te helpen verankeren, je zenuwstelsel te vertragen en je geest te kalmeren. ‘Om’ of de ‘Moola’ mantra zijn enkele van de vele die je kunt gebruiken.

Zelfgenezing

Als je ze nog niet beoefent, overweeg dan om yoga of meditatie in je dag te introduceren. Deze oefeningen voor zelfgenezing zijn een fantastische manier om innerlijke veerkracht aan te moedigen en je helpen om te gaan met alles wat het leven je te bieden heeft. Maak ruimte vrij in je huis en reserveer 10 minuten per dag om je op jezelf te concentreren.

Stel je doel

Bewust aangeven wat je wilt creëren of bereiken is een belangrijk onderdeel van rituele beoefening. Neem ‘s ochtends een paar minuten de tijd om je doel te bepalen voor die dag. Het kan zo simpel zijn als: ‘Ik zal vandaag goede dingen doen’ of ‘Ik laat de pijn van gisteren los’.

Slaap wel

Als ouders creëren we een bedtijdroutine voor onze kinderen om hen te helpen in slaap te vallen, en dat zou voor ons volwassenen niet anders moeten zijn. Maak een bedtijdritueel dat is ontworpen om je te helpen in diepe rust te komen. Misschien werkt een bad met etherische oliën van lavendel perfect voor jou. Bedank jezelf voor al het goede dat die dag is gebeurd of trakteer jezelf op een kalmerende kamillethee.

Hansje.be

Hans Van Dyck is uitgever van dit magazine maar is ook spirituele mentor.

Hij geeft mensen inzichten met de kaarten, schenkt een luisterend oor en gaat zelfs een dag op stap met je om uit te waaien.

Meer informatie via www.hansje.be zijn praktijk is gelegen in Broechem.

Via
Afbeelding van Luisella Planeta Leoni via Pixabay
Bron
Hansje.be

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Bekijk ook
Close
Back to top button