De Spirituele Keuken

Rijstsalade met rode biet

Deze lauwwarme rijstsalade is een heerlijk najaarsgerecht.

Rode bieten zijn op dat moment volop beschikbaar en zijn een bron van vitaminen voor ons lichaam.

Bij dit gerecht kan je gerust een stukje kip serveren maar dat hoeft niet, mocht je het vegetarisch willen houden. Organiseer je een winterbarbecue, probeer dit dan zeker als bijgerecht.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 90 gram Long grain rijst
  • 1 rode biet
  • 5 gram walnoten
  • 80 gram feta kaas
  • 20 gram erwten
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  • Start met het koken van de rode biet in zijn geheel, dit het duurt het langst.
  • Wanneer je met een vork makkelijk door de rode biet kan prikken is deze gaar.
  • Kook vervolgens de rijst en de erwten.
  • Giet het kookwater van de rode biet af en leg hem in koud water.
  • Nu kan de rode biet afkoelen.
  • Eens je hem kan vasthouden met je handen haal je het vel eraf en snij je hem in fijne blokjes.
  • Wanneer de rijst klaar, roer je de rode biet er voorzichtig doorheen.
  • Voeg vervolgens een eetlepel olijfolie toe.
  • De rijst zal nu ook mooi rood kleuren en blinken van de olijfolie.
  • Ten slotte mogen de erwten erbij.
  • Serveer je gerecht in een kommetje en bestrooi met feta kaas en walnoten.
  • Smakelijk!

Roman Pauwels

Met een passie voor muziek, koken en kunst ben ik vol passie op zoek naar antwoorden in het leven. Het onverklaarbare boeit mij enorm, en dat deel ik in mijn zoektocht als redactielid van De Spirituele Wereld. Reeds 15 jaar werk ik met de Tarot kaarten en ben ik gepassioneerd in oude orakels zoals de Noorse Runen, I Tjing, Ogham, ... Reeds 9 jaar doe ik ook foto reading en werk ik met de Gene Zijde.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button