De Spirituele Keuken
Rijstsalade met rode biet
Deze lauwwarme rijstsalade is een heerlijk najaarsgerecht.
Rode bieten zijn op dat moment volop beschikbaar en zijn een bron van vitaminen voor ons lichaam.
Bij dit gerecht kan je gerust een stukje kip serveren maar dat hoeft niet, mocht je het vegetarisch willen houden. Organiseer je een winterbarbecue, probeer dit dan zeker als bijgerecht.
Ingrediënten voor 1 persoon
- 90 gram Long grain rijst
- 1 rode biet
- 5 gram walnoten
- 80 gram feta kaas
- 20 gram erwten
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
- Start met het koken van de rode biet in zijn geheel, dit het duurt het langst.
- Wanneer je met een vork makkelijk door de rode biet kan prikken is deze gaar.
- Kook vervolgens de rijst en de erwten.
- Giet het kookwater van de rode biet af en leg hem in koud water.
- Nu kan de rode biet afkoelen.
- Eens je hem kan vasthouden met je handen haal je het vel eraf en snij je hem in fijne blokjes.
- Wanneer de rijst klaar, roer je de rode biet er voorzichtig doorheen.
- Voeg vervolgens een eetlepel olijfolie toe.
- De rijst zal nu ook mooi rood kleuren en blinken van de olijfolie.
- Ten slotte mogen de erwten erbij.
- Serveer je gerecht in een kommetje en bestrooi met feta kaas en walnoten.
- Smakelijk!