De Kracht van EdelstenenVraag het aan ...Vraag het aan ... Tim

Mijn man slaapt verschrikkelijk slecht …

In deze rubriek kan je aan Timmy Van den Heuvel alle vragen stellen over kruiden, edelstenen, Egyptische magie, thee, wicca, voodoo & hoodoo, Feeëntuinen, …

Aandacht

Edelstenen, kruiden, thee’s, … kunnen ondersteunend werken maar zijn geen vervangers voor medicatie of enig ander medisch advies. Raadpleeg bij gezondheidsklachten of twijfel over uw gezondheid altijd uw huisarts of medisch specialist!

Mijn man slaapt verschrikkelijk slecht en lijdt aan nare dromen. Kunnen kristallen hem helpen?

Krista Verberkmoes uit Sint-Amands

Bedankt voor je vraag. Ik kan me voorstellen dat je met zulke uitdaging op zoek gaat naar hulp. Gelukkig bestaan hier zeker verschillende kristallen en edelstenen voor. Er zijn echter wel enorm veel soorten die je kan kiezen voor een betere nachtrust. Ik zet ze even voor je op een rij zodat je man kan kiezen welke best bij hem past. Persoonlijk slaap ik zelf met 3 of 4 stenen. Je kan ze dus perfect combineren. Hier zijn mijn 13 persoonlijke favorieten waarvan ik weet dat ze echt werken. Sommige van deze stenen werken ook aardend. Deze zijn extra handig wanneer je last hebt van te actieve dromen.

Amethist

Deze werkt beschermend, zuiverend, ontspannend, brengt harmonie en innerlijke rust. Hij geeft ook inzicht in gevoelszaken en kan helpen bepaalde ervaringen een plaats te geven.Hij helpt ook met verwerking van emotionele pijn, trauma’s. Ook tegen nachtmerries en slaapproblemen kan je hem gebruiken .

Lapis lazuli

Deze edelsteen is in onze webshop te koop. Voor deze en meer edelstenen kijk snel op www.despirituelemarkt.be.

Een steen van wijsheid, verlichting en inzicht.

Hij maakt het hoofd helder en heeft een positieve werking op het geheugen, intellectuele vaardigheden en de opname en verwerking van informatie.

De steen stimuleert zelfinzicht, harmonieuze relaties en vriendschappen en vermindert eenzaamheid.

Lapis lazuli brengt je ook kalmte en rust.

Bergkristal

De bergkristal heeft een krachtig genezende en reinigende werking. Hij kan hierdoor heel goed ondersteunen bij alle vormen van healing. Deze steen zuivert het lichaam en de chakra’s en brengt ze weer in balans. Hij beschermt je energieveld tegen negatieve invloeden en negatieve energie van mensen om je heen. Bergkristal stimuleert of kalmeert, afhankelijk van wat er nodig is. Hij is een brenger van harmonie en balans.

Rookkwarts

Sterk beschermend, aardend en ontgiftend. Zowel voor je lichaam, ziel als geest. Het is de steen bij uitstek om te dragen bij klachten gerelateerd aan stress of in belastende situaties. Deze steen helpt ontspannen, loslaten en accepteren, weerstand bieden tegen stressvolle invloeden en zorgt voor geestelijke (veer)kracht. De rookkwarts heeft hierdoor ook een gunstige werking op angst (met name faalangst), nachtmerries, depressie en suïcidaliteit. De steen stimuleert een nuchtere, pragmatische en positieve houding en bevordert de concentratie. Ten slotte beschermt hij ook tegen negatieve energie.

Labradoriet

Labradoriet werkt beschermend en vergroot geestelijke kracht. Hij reinigt en versterkt je aura en beschermt je tegen onder andere negatieve energie, negatieve entiteiten en overprikkeling. Daardoor is hij een heel geschikte steen voor hoogsensitieve mensen. Hij vermindert stress en angst en helpt je in je kracht staan. De steen is ook goed voor droomwerk en andere spirituele activiteiten.

Maansteen

Een steen met vrouwelijke energie en energie van de maan. De steen bevordert intuïtie en zelfinzicht en helpt ook om spiritualiteit op te wekken en contact te maken met de hogere vibraties. Hij heeft een werking op onze droom patronen helpt om emoties te balanceren.

Rozenkwarts

Deze edelsteen is in onze webshop te koop. Voor deze en meer edelstenen kijk snel op www.despirituelemarkt.be

De rozenkwarts werkt sterk in op de hart chakra.

Deze steen trekt harmonie en liefde aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie.

De steen stimuleert ook creativiteit en fantasie.

Witte howliet

Werkt kalmerend en versterkt positieve eigenschappen. De steen helpt de drager woede en boosheid onder controle te krijgen en om minder kritisch te zijn. Hij bevordert ambitie maar ook geduld, versterkt het geheugen en maakt leergierig. Howliet helpt bij astraal reizen, meditatie en bij het contact maken met vorige levens.

Obsidiaan

Een sterk inzichtgevende en reinigende steen. Hij stimuleert persoonlijke ontwikkeling door (zelf)inzicht en het opruimen van bagage uit het verleden. Obsidiaan brengt de waarheid, de kern of oorzaak van dingen (of ziekte) en verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar boven. De steen kan als een spiegel werken en helpt ontdekken wie men werkelijk is maar kan ook de minder leuke kanten van de persoonlijkheid aan het licht brengen. Hij vermindert angst, blokkades, trauma’s en beperkende gedrags- en denkpatronen. Deze steen kan zeer krachtig werken door de heftige emoties die naar boven kunnen komen. Obsidiaan vermindert negatieve geestelijke of spirituele invloeden en neemt negatieve energie weg. Hij bevordert helderheid van geest en verscherpt de zintuigen.

Seleniet

Deze edelsteen is in onze webshop te koop. Voor deze en meer edelstenen kijk snel op www.despirituelemarkt.be.

Seleniet is een spirituele steen ,werkt beschermend en inzichtgevend.

Hij bevordert contact met engelen en gidsen en wekt telepathie, divinatie (waarzeggerij) en mediamieke gaven op.

Deze steen werkt aardend wanneer er met hogere energieën gewerkt wordt en beschermt en reinigt je aura. Seleniet stimuleert een heldere geest en geeft inzicht in je levenslessen. Hij bevordert rust, balans en vrede in jezelf.

Lepodolite

Werkt beschermend, kalmerend en reinigend. De steen stimuleert onafhankelijkheid en het stellen, concentreren op en verwezenlijken van doelen en stimuleert hiermee persoonlijke groei. Lepidoliet stimuleert ook rationeel en analytisch denken, concentratie, objectiviteit en helpt hiermee om beslissingen te nemen. De steen bevordert innerlijke rust en helpt beperkende gedrag- en denkpatronen doorbreken. Hij gaat negativisme, depressie, stress, afhankelijkheid, dwanggedachten en wanhoop tegen en helpt bij mensen met anorexia, bipolaire stoornissen en verslavingen. Ten slotte helpt hij je je eigen grenzen beschermen tegen negatieve invloeden van andere of de omgeving.

Hematiet

Werkt aardend, beschermend en harmoniserend. De steen geeft zelfvertrouwen, vergroot het zelfrespect en de overlevingsdrang en versterkt de wilskracht. Het verbetert de concentratie en het geheugen. Het is een goede steen om bij je te dragen als hulp bij verslavingen en dwangstoornissen.

Jaspis

Aardend en beschermend en angst verminderend . Hij zorgt voor balans in je lichaam, ziel en geest. De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Jaspis wordt meestal gezien als een steen van doorzet en kracht. Sommige soorten helpen ook om dromen meer in stand te houden en te activeren

Mijn persoonlijke tip

Maak een slaap buideltje met aantal stenen en kruiden. Kruiden zoals jasmijn, lavendel, kamille zijn uitstekend voor rust en kalmte. Zegen de kruiden voor hun werking en activeer je gekozen stenen. Steek deze in je buideltje en leg deze in je hoofdkussen of op je nacht kastje. Als extraatje kan je nog enkele druppels lavendel of sandelhoutolie op je buideltje aanbrengen.

Ga aan de slag met de informatie die je hebt en kies de steen die het best aanvoelt.

Ik wens jullie allen een goede nachtrust!

Groetjes
Tim

Tim Van den Heuvel

Tim heeft en zeer oude ziel. Zijn kennis over edelstenen, wicca, voodoo en hoodoo, kruiden, aroma's, het Egyptische Rijk, ... eigenlijk alles rond magie is gewoon bijzonder. Tim gebruikt zelf ook de Tarot kaarten.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button