Het Lezershoekje

Het geheim van ASMR

Fluisteren, knisperen, kriebelen, kneden, kijken en nog veel meer

Zopas verscheen bij AnkhHermes “Het geheim van ASMR”. Craig Richard legt je haarfijn uit hoe je ASMR kunt opwekken met behulp van allerlei visuele, geluids- en gevoelstriggers.

ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response) staat voor een tintelend gevoel op je hoofd, je huid en in je hersenen, en een gevoel van diepe ontspanning. Het kan onder andere leiden tot een betere nachtrust en vermindering van pijn-, stress- en angstgevoelens.

Hóe ASMR werkt is nog niet helemaal duidelijk, maar dát het werkt wel. Op YouTube zijn miljoenen ASMR-filmpjes te vinden waarin naar hartenlust gefluisterd, geknisperd en geschilderd wordt. Met Het geheim van ASMR kun je zelf aan de slag en leer je om de hersentintelingen te stimuleren. Van fluwelen (stem)geluiden tot vederlichte aanrakingen, van zachte kwastjes tot bijzondere of juist alledaagse voorwerpen. Je krijgt tips, ideeën en technieken voor sessies in je eentje, maar ook met een partner en zelfs in de setting van een rollenspel.

ASMR is een andere, fascinerende manier van ontspannen. Met dit boek ontdek je wat ASMR voor jou kan doen!

Craig Richard

Oprichter van ASMRUniversity, waarmee hij onderzoek naar ASMR wil stimuleren en ondersteunen. Ook is hij professor aan de faculteit bio-farmaceutische wetenschappen van de Shenandoah University School of Pharmacy in Winchester, Virginia.

Praktisch

Het geheim van ASMR, ontspan je hersenen door je zintuigen.
Auteur: Craig Richard
ISBN: 9789020215830
Prijs: € 22,50
Uitgeverij: AnkhHermes

Koen Van Genechten

Ik ben geboren te Zoersel in 1984. In mijn dagelijkse leven ben ik bezig als marktkramer en ICT. Ik woon in een leuk huisje te Zandhoven. Ik kook graag, ga graag uit eten, drink graag een wijntje en bovenal geniet ik van het leven.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Bekijk ook
Close
Back to top button