De Ruimte en UFO's

Kom kijken op het MAS in Antwerpen.

Tijdens de zomervakantie organiseert Volkssterrenwacht Urania elke donderdagavond (uitgezonderd donderdag 26 juli) een gratis kijkmoment met sterrenkijkers op het dakterras van het MAS (Museum aan de Stroom) in Antwerpen.

De kijkavond gaat enkel door bij opklaringen en/of helder weer. Als het weer goed is, zullen onder andere de maan en de planeten Venus, Jupiter en Saturnus, en heldere deepsky objecten bekeken worden door verschillende sterrenkijkers.

Vanaf het dakterras heb je een schitterend uitzicht over Antwerpen, de (lichtjes van de) Schelde en de haven. Vanaf 21:00 uur zijn de Urania medewerkers paraat en geven je uitleg over de sterrenbeelden die op dat moment zichtbaar zijn. Een mooie afsluiter van Wie stelt zich geen vragen over het hoe, het wat en – vooral – het waarom van de dingen? De talloze sterren die worden opgevoerd in talkshows verkondigen liever futieler zaken dan zich te buigen over onze plaats in de kosmos. Voorlopig hebben we daarover dus nog een televisieprogramma te goed. Maar eigenlijk is dat niet nodig: Vlaanderen heeft immers zes Volkssterrenwachten die je maar al te graag inwijden in de wondere wereld van de sterrenkunde. Urania is één van die zes.een dagje winkelen, of een mooie start van een avondje uit in Antwerpen!

Data

Lees op donderdagochtend op de website van Urania of via de Urania Facebookpagina of het kijkmoment al dan niet doorgaat in verband met de weersvoorspellingen.

  • 5 juli 2018
  • 12 juli 2018
  • 19 juli 2018
  • 2 augustus 2018
  • 9 augustus 2018
  • 16 augustus 2018
  • 23 augustus 2018
  • 30 augustus 2018

Volkssterrenwacht Urania vzw

Wie stelt zich geen vragen over het hoe, het wat en – vooral – het waarom van de dingen? De talloze sterren die worden opgevoerd in talkshows verkondigen liever futieler zaken dan zich te buigen over onze plaats in de kosmos. Voorlopig hebben we daarover dus nog een televisieprogramma te goed. Maar eigenlijk is dat niet nodig: Vlaanderen heeft immers zes Volkssterrenwachten die je maar al te graag inwijden in de wondere wereld van de sterrenkunde. Urania is één van die zes.

In de Oudheid was Urania de muze van de sterrenkunde. Vandaag inspireert Urania je tot sterrenkunde en aanverwante wetenschappen als weerkunde en ruimtevaart. Je hebt de keuze uit een heel gamma activiteiten en diensten: cursussen voor beginners en gevorderden, gegidste bezoeken aan de sterrenwacht, een uitgebreid documentatiecentrum, diverse publicaties, waarnemingsavonden, voordrachten, Urania Mobiel (de eerste mobiele sterrenwacht van Vlaanderen) en de astroshop. Urania neemt je zelfs mee op reis om bijzondere astronomische verschijnselen te gaan bekijken.  Er is voor ieder wat wils: jong en oud, beginners en gevorderden, theoretici en praktijkliefhebbers, allen vinden hun gading bij Urania.

Urania is gevestigd in Hove, in de zuidrand van Antwerpen.  Je bent welkom tijdens onze publieke openingsuren of op afspraak.

Roman Pauwels

Met een passie voor muziek, koken en kunst ben ik vol passie op zoek naar antwoorden in het leven. Het onverklaarbare boeit mij enorm, en dat deel ik in mijn zoektocht als redactielid van De Spirituele Wereld. Reeds 15 jaar werk ik met de Tarot kaarten en ben ik gepassioneerd in oude orakels zoals de Noorse Runen, I Tjing, Ogham, ... Reeds 9 jaar doe ik ook foto reading en werk ik met de Gene Zijde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button