Spirituele Boeken

Recensie: Gewoon ademhalen

Praktische Informatie

Inhoud: Gewoon Ademhalen

Auteur: Dan Brulé
ISBN: 9789021566276
Pagina’s: 224 blz
Adviesprijs: € 19,99

Uitgeverij: Kosmos Uitgevers / VBK-België

Recensie

Dan Brulé, een autoriteit op het gebied van de ademhaling, stelt in zijn boek ‘Gewoon Ademhalen’ dat men stress en angst kan reduceren en de eigen productiviteit kan verhogen mits een juist gebruik van de ademhaling. Hij geeft daartoe enkele technieken en stel zelfs een 21 dagen durende uitdaging voorbij waarbij elke dag een ander soort ademhaling wordt aangehaald en voor sommige aangeleerd.

Mijn partner, die met een depressie/burn-out zit, kreeg van zijn psychologe de opdracht om op zijn smartphone een ademhalingsapplicatie te installeren. Ik begreep hier het nut echt niet van, tot ik dit boek had gelezen. Want de ademhaling heeft wel degelijk een positieve invloed op je. Je ademt anders als je boos bent en je wordt er kalmer van als je op de juiste manier ademt.

Gezien ik toch nog sceptisch sta over ‘het spirituele’ heb ik de dingen die daar over gingen met iets minder aandacht gelezen. Het boek beschikte echter over genoeg troeven om interessant te blijven. Ook door de vele persoonlijke verhalen van de auteur.

Zo heb ik bijvoorbeeld tijdens het hoofdstuk dat over gapen ging, voortdurend de theorie in praktijk gebracht. “Ademhalen is de taal van de ziel”, vind ik een prachtige quote uit het boek. Maar daarbuiten heb ik ook geleerd dat we een dominant neusgat hebben en dat mits de juiste toepassing van deze soort ademhaling, die langs de neus en het blokkeren van een neusgat, er geen verschil meer zou mogen zijn tussen de twee neusgaten.

Dat je adempatroon zo uniek is als vingerafdrukken wist ik ook niet, net als vele andere dingen beschreven in het boek. Het laat me sommige dingen op een andere manier bekijken. Er zijn trouwens heel wat linken naar yoga, en dat is dan iets dat mij ook weer bezighoudt.

De volgende stap is nu die ademhalingsuitdaging te doen, maar daarvoor lees ik best de instructies nog eens opnieuw, eventueel aangevuld met een filmpje.

 

JONI Team

Als echtpaar (Nina Lenaerts en Jorge Gomez) vormen ze een (h)echt team dat mensen wil helpen die op zoek zijn naar een goede en gelukkige levensweg. Jorge is een Reiki Master en geeft Reiki cursussen en behandelingen. Nina is ervaren levenscoach en begeleid mensen met behulp van kaarten en pendel op hun levenspad. Mensen die graag hun levensweg willen zoeken, kunnen altijd bij hun terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button