Het Lezers Hoekje

Borobudur, Buddha’s garden of peace and healing

Dit boek is een Engelstalig boek!

A spiritual journey with Lama Gangchen through the flower-fields of love, compassion, harmony and joy

Centuries ago in Java, Indonesia there was a king from the Sailendra dynasty, who called an architect, Gunadharma, to build an improbable construction. Hundreds of artists and workers may have taken three generations to realize Borobudur. The temple then saw the light only for a short period before being overwhelmed by volcanic lava, ash and jungle vegetation.

A thousand years later the temple, which in fact is a three dimensional mandala, was excavated and restored in phases. Scientists and scholars continue to debate the meaning of the five Dhyani Buddhas and of the thousands of statues, images and symbols found on the galleries of the nine-storey stupa.

In the last few decades, the Tibetan Lama Healer T.Y.S. Gangchen Rinpoche has gradually shown that the stupa mandala is a guide for the path to enlightenment according to all Buddhist traditions, for Tibetan Mahayana and Vajrayana Buddhism. In the nineties, he has revealed the NgalSo Self-Healing meditation method, based on the Borobudur mandala.

This book conveys over fifty spiritual tales of pilgrimage with Lama Gangchen to the Borobudur stupa mandala. These personal stories are about the meaning of the temple, the relationship with the surrounding environment, mystical experiences during retreats, the atmosphere of Borobudur, the power of healing, personal growth, the relationship with the guru and the path of Buddhist meditation. Many aspects of Tibetan Buddhism are presented in an accessible way.

Those who plug into the ancient mystical wisdom of the Tibetan Buddhist lamas experience love, growth and magic. When people are with Lama Gangchen at Borobudur, miracles happen – external and internal. But the ultimate aim of this garden of peace and healing is to cultivate one’s inner garden of love, compassion, harmony and joy. Borobudur shows you the way.

De keuze van de redactie

Redactrice Peggy Geudens heeft een recensie gemaakt van dit boek, lees hier.

Praktische Informatie

Auteur: Karin Zwaan en Irene Zwaan
ISBN: 9789463380850
NUR:
Adviesprijs: € 18,95
Pagina’s: 292 blz.
Uitgeverij: Aspect
Kopen: Webshop Aspect

Hans Van Dyck

Hans is een spirituele duizendpoot die zich dagelijks inzet om de groei in iedereen te verwezenlijken. Hij noemt zich een lichtwerker, zijn doel is je inzichten te geven in je levenspad met manifestatie, Engelen en orakelkaarten. Maar hij geeft ook ontspanningsmassages en lichaamshealing met Reiki en Quantum-touch. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hans zal je steeds ondersteunen waar nodig is. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt, Spirituele Gids, Authentica en Engelencontact zijn enkele merken die Hans bundelt in zijn bedrijf HVD Mediaworks. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling (waar hij meer dan 10x per jaar heen gaat) of in het zwembad, want hij is een echte waterrat.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Back to top button