Golden Limonade

Gepost door op 1 januari 2019

Mogelijk ben je bekend met “golden milk”. Dit heilzame, warme drankje op basis van kurkuma met melk is zeer lekker voor in de winterperiode. Na de winterperiode hebben we nood aan meer vitaminen. Niets is zo simpel als een siroop die je aanlengt met fris bruiswater. Meer dan dat is het niet, je moet enkel de siroop maken. Deze gouden limonadesiroop is makkelijk te bereiden en kan je een maand in de koelkast bewaren. Enkele belangrijke staan hier opgesomd:

  • Ontstekingsremmend
  • Bevordert de spijsvertering
  • Verhoogt de immuniteit
  • Anti-kankerverwekkend
  • Antiseptisch en pijnstillend
  • Krachtig antioxidant
  • tegen hoge bloeddruk
  • Hersenfunctie en geheugen verbetert
  • Helpt bij diverse huidaandoeningen
  • Ontgift de lever
  • Helpt je cholesterol op peil houden
  • Helpt bij neurologische aandoeningen
  • Reguleert de stofwisseling
  • Houdt je gewicht onder controle

Benodigdheden

  • 500 gram suiker
  • 500 ml water gefilterd
  • 1 gember (circa 130 gram) in stukjes gesneden
  • 3 kurkumawortels, 20 gram
  • Takje tijm
  • 1 citroenschil of theelepel zeste
  • Een halve theelepel zwarte peperbolletjes, geplet in grove stukjes.

Bereiding

  • Schil de gember en de kurkumawortel. Indien je geen kurkumawortel vers kan vinden, kan je ook het poeder gebruiken, een theelepel is voldoende.
  • Verwarm in een steelpan de suiker met het water en kook deze tot de siroop begint te vormen, voeg dan de ingrediënten toe.
  • Laat nog kort doorkoken alvorens je het brouwsel laat afkoelen.
  • Daarna filter je de vloeistof en giet je deze in een bewaarfles.

Tip

Door het toevoegen van zwarte peper aan kurkuma worden de stoffen ervan 1000 keer beter opgenomen in het lichaam. Dus als je kurkuma gebruikt, altijd zwarte peper erbij doen.

Opgelet

Kurkuma bevat een sterk kleurmiddel en laat vlekken achter op kleren, handen, zelfs op een marmeren keukenblad.

Wie is Roman Pauwels

Met een passie voor muziek, koken en kunst ben ik vol passie op zoek naar antwoorden in het leven. Het onverklaarbare boeit mij enorm, en deel ik mijn zoektocht als redactielid met de spirituele wereld. Daarbuiten hou ik ook nog van koken, biologisch tuinieren, muziek maken.