Gembersiroop met appelsap

Gepost door op 1 juli 2017

Een lekkere verfrissing en non-alcoholisch

Ingrediënten (4 glazen)

  • 2,5 dl doorzichtig appelsap
  • 2 dl water
  • 1 takje verse tijm
  • 1 takje verse munt
  • 2 cm gember
  • 1 koffielepel witte suiker
  • 1 limoen
  • ijsblokjes

Aan de slag!

Snij de gember in fijne sneetjes

Snij een halve limoen in schijfjes

Verhit 2 dl water

Doe er een koffielepel witte suiker bij

Voeg het takje tijm, blaadjes munt, sneetjes gember toe.

Neem de andere halve limoen en pers deze uit, laat nu 6 minuten koken.

Laat 10 minuten rusten en giet dan af in een vergiet.

Doe nu ijsblokjes in een glas en giet er 1 soeplepel gembersiroop bij en vul aan met appelsap.

Om het geheel af te maken kozen wij voor een gesuikerd randje, een zwart rietje, een muntblaadje en een schijfje limoen.

Tip

Indien je genoeg gembersiroop maakt dan kan je deze verschillende dagen bijhouden in de koelkast.

Wie is Dave Van de Moer

Dave is een grote liefhebber van lekker en gezond eten, massage, sauna, kruiden, de natuur, dieren, yoga, wijn, porto, lezen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *