De Kracht van Edelstenen

Geboortesteen Januari + edelsteen voor de Waterman

21 januari tot en met 19 februari, teken lucht.

Om te beginnen wens ik aan iedereen een magisch 2024 toe.


Edelstenen, kruiden, thee’s, … kunnen ondersteunend werken maar zijn geen vervangers voor medicatie of enig ander medisch advies. Raadpleeg bij gezondheidsklachten of twijfel over uw gezondheid altijd uw huisarts of medisch specialist!

Geboortesteen voor de maand Januari.

Granaat

De krijgers steen is de perfecte steen voor crisissituaties en situaties waarin het leven uitzichtloos lijkt. De steen geeft kracht en energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit. Het bevordert hoop en moed, optimisme, levensvreugde en overlevingsdrang. Blokkades, weerstanden, remmingen en beperkende gedrag- en denkpatronen worden verminderd.

Edelstenen voor Waterman

Data: 21 januari tot en met 19 februari
Teken: Lucht
Trefwoorden: Origineel, Onbevooroordeeld, Vindingrijk, Artistiek, Rusteloos.

Persoonlijk zijn vind ik dat een waterman iemand is die probeert om zijn vrijheid te behouden.

De Waterman zal op zijn of haar manier doen wat hij wil.

Een vrije ziel met vele plannen.
Een echte dromer.

Bijhorende edelstenen

Angeliet

Werkt beschermend en rustgevend. Het heeft een sterke connectie met engelen energie en bevordert dan ook eigenschappen als empathie, medeleven, verbondenheid en liefdevol handelen (ook voor jezelf). Het laat je kalm en vredig voelen en brengt de emoties weer in balans bij stressvolle en pijnlijke ervaringen. Het helpt je eerlijk naar jezelf of een situatie kijken en bevordert acceptatie en berusting als je ergens mee worstelt dat niet veranderd kan worden. Op spiritueel vlak bevordert angeliet telepathie en helpt je contact maken en communiceren met engelen en andere hogere licht energieën.

Aquamarijn

Werkt kalmerend en verkoelend maar maakt ook scherp en doelgericht. Het brengt lichaam en geest in balans en bevordert een ontspannen en opgewekte houding. Het vermindert boosheid, irritatie en stress en helpt je eerlijk en tolerant zijn. Hierdoor is het een goede steen om te dragen wanneer je een conflict wilt uitpraten of een moeilijk gesprek aan moet gaan. Daarnaast verbetert het ook de waarneming en concentratie, versnelt informatieverwerking en het denkproces en maakt helder, gefocust en volhardend. Het is een heel goede steen om alle vormen van communicatie en kennisoverdracht te verbeteren zoals bijvoorbeeld spreken voor een groep, lesgeven, leiding geven en jezelf uiten. Het vermindert angst en spanning voor publiekelijk spreken en helpt je de goede woorden vinden. Deze steen kan ondersteunend werken bij hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit. Het helpt energetische blokkades opheffen en zorgt voor een goede doorstroming van energie. Aquamarijn kan ook goed gebruikt worden ter ondersteuning van meditatie, zeker als je makkelijk afgeleid wordt. Het stimuleert de spirituele ontwikkeling en versterkt de intuïtie en spirituele gaven.

Chrysocolla

Zorgt voor balans en innerlijk evenwicht en werkt activerend of kalmerend al naar gelang wat nodig is in een bepaalde situatie. Als men weinig energie heeft en zich futloos voelt, werkt het activerend, geeft kracht en zet aan tot handelen. Als men nerveus of gespannen is, werkt de steen kalmerend en verlicht overprikkeling en stress. Het helpt negatieve emoties zoals schuldgevoel en (liefdes)verdriet verminderen. De steen zet aan tot zelfreflectie, stimuleert een neutrale en open houding en laat de waarheid naar boven komen. Het bevordert helderheid van geest, maakt creatief en bevordert communicatie en legt als ware je hart op je tong. Spiritueel absorbeert het negatieve energie en reinigt en activeert de chakra’s.

Fluoriet

Is reinigend en stabiliserend, beschermt ook tegen psychische aanvallen. De steen helpt ook met focus en concentratie problemen en maakt ook positief en vrij. Fluoriet is ook geschikt voor creatieve ideeën als men dit nodig heeft.

Titanium Aura Kwarts

Zorgt voor een sterke basis samen met een vrolijke, ontspannen houding. Het geeft mentale en fysieke kracht en energie. Het vergroot de concentratie, maakt doelgericht en vergroot het vertrouwen in je eigen capaciteiten. Daarnaast werkt het opbeurend en geeft het de rust en veerkracht om kalm en flexibel met dingen om te gaan en je niet zomaar van je stuk te laten brengen. Titanium aura kwarts helpt je hierdoor op een ontspannen manier met de stress van het leven van alle dag om te gaan, zeker voor mensen die zich snel zorgen maken of wat zwaar op de hand zijn.

Roman Pauwels

Met een passie voor muziek, koken en kunst ben ik vol passie op zoek naar antwoorden in het leven. Het onverklaarbare boeit mij enorm, en dat deel ik in mijn zoektocht als redactielid van De Spirituele Wereld. Reeds 15 jaar werk ik met de Tarot kaarten en ben ik gepassioneerd in oude orakels zoals de Noorse Runen, I Tjing, Ogham, ... Reeds 9 jaar doe ik ook foto reading en werk ik met de Gene Zijde.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button