Lichaam en Geest

6 affirmaties voor zelfzorg als hooggevoelige persoon

Voor hooggevoelige personen (HSP’ers) kan eigenliefde moeilijk zijn. Bij hen hebben oordelen, kritiek of verwijten over ‘overdreven reageren’ of ‘hypergevoelig zijn’ hun zelfrespect aangetast. Hierdoor voelen ze zicht gebrekkig of onbeminnelijk. Ze lopen het risico hun gevoeligheid eerder als een zwakte te gaan zien dan als de ware kracht die het is.

Door het bewust beoefenen van zelfliefde, wordt deze verzwakte eigenwaarde opnieuw opgebouwd. Deze heropbouw is niet gebaseerd op de mening van anderen en wel door een diepere waardering voor hun eigen gaven, kwaliteiten en capaciteiten.

Een toegankelijke manier van mentaal reprogrammeren, geleend van uit de NLP (Neuro Liguïstisch programmeren), is het herhalen van een mantra. Een mantra is een krachtzin die je in tegenwoordige, actieve tijd herhaaldelijk uitspreekt om zo de waarheid in te laten werken. Dit helpt concentratie te brengen in je geest, rust te brengen, je sensorische zenuwstelsel te ontspannen en innerlijke rust te vinden.

Ik geef je graag mijn persoonlijke favorieten mee. Probeer ze zo vaak als je kunt en schrijf in een dagboek over het verschil dat je voelt. Je zult ontdekken hoe krachtig het is om je waarheid hardop te spreken.

  1. Mijn hooggevoeligheid is een geschenk en een kracht. Ik eer de geweldige kwaliteiten en capaciteiten die ermee gepaard gaan
  2. Ik hou van mezelf en accepteer mezelf precies zoals ik ben.
  3. Ik leer mezelf lief te hebben en te accepteren zoals ik ben.
  4. Het is oké voor mij om nee te zeggen tegen mensen zonder me schuldig te voelen. Het is oké om grenzen te stellen om mijn energie, mijn gezondheid of het eisen van mijn tijd te beschermen.
  5. Mijn lichaam vertelt me alles wat ik moet weten over mensen, plaatsen of situaties. Ik zorg ervoor dat ik goed luister en vertrouw op mijn gevoelens.
  6. Ik zal aardig, liefdevol en medelevend zijn voor mezelf en mijn eigen behoeften respecteren.

Hansje.be

Hans Van Dyck is uitgever van dit magazine maar is ook spirituele mentor. Hij geeft mensen inzichten met de kaarten, schenkt een luisterend oor en gaat zelfs een dag op stap met je om uit te waaien.

Meer informatie via www.hansje.be zijn praktijk is gelegen in Broechem.

Via
Afbeelding van José Manuel de Laá via Pixabay

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Bekijk ook
Close
Back to top button