De Kracht van Edelstenen

Geboortesteen December + edelstenen voor Steenbok

Edelstenen, kruiden, thee’s, … kunnen ondersteunend werken maar zijn geen vervangers voor medicatie of enig ander medisch advies. Raadpleeg bij gezondheidsklachten of twijfel over uw gezondheid altijd uw huisarts of medisch specialist!

Geboortesteen voor de maand December

Tanzaniet

Heeft een sterke spirituele werking. Het bevordert diepe meditatie en helpt contact maken met engelen, gidsen en bronnen van spirituele kennis. Het kan een positieve werking hebben op comapatiënten, naast deze werkingen helpt tanzaniet je jezelf te zijn en om je vrij te maken van de invloed van anderen. Het helpt je om je eigen pad te vinden en te volgen en je niet langer aan te passen aan anderen als dat niet wenselijk is. Onderdrukte gevoelens worden naar boven gebracht zodat je ze kan verwerken. Zelfdestructief gedrag wordt verminderd en creativiteit bevorderd. De steen heeft de eigenschap om negatieve energie en gedragingen om te zetten in positieve.

Blauwe zirkoon

Werkt activerend, zuiverend en beschermend. De energie van deze steen helpt energiebanen vrijmaken vooral de keel chakra  en helpt deze te activeren. Hierdoor gaat de energie ,  weer makkelijk door het lichaam stromen wat de vitaliteit en levenskracht vergroot. Omdat het je energieveld sterk maakt en gaten in je aura vermindert beschermt zirkoon tegen alle vormen van negatieve energie, aanhechtingen, mensen die energie bij je wegnemen, spirituele aanvallen en afhankelijkheid. De steen aardt en verankert je in het heden. Ook tijdens spirituele activiteiten aardt en beschermt de steen en zorgt voor een optimale connectie tussen het hogere en het aardse. Het helpt je om ideeën, voornemens en dromen om te zetten in realiteit.

Turkoois

Het werkt beschermend en brengt geluk, voorspoed en evenwicht. Het werkt opwekkend en geeft energie als je moe bent of je slecht voelt maar kan ook kalmerend werken als dat nodig is in een bepaalde situatie. Het beschermt tegen negatieve energie en negatieve invloeden van buitenaf, , ziekte, ongelukken, pech en diefstal en kan daarom ook goed tijdens het reizen gedragen worden. Het brengt de emoties in balans en vermindert stress, depressieve gevoelens, stemmingswisselingen, zelfdestructief gedrag, angst en paniek. De steen helpt je om je levenspad te vinden en volgen en om jezelf te accepteren zoals je bent en schuldgevoel, schaamte en spijt loslaten. Het helpt je inzien dat je zelf verantwoordelijk bent voor, en invloed hebt op, je eigen geluk en gaat zelfdestructief gedrag tegen. Het stimuleert creativiteit, empathie en het  werkt turkoois zuiverend.

Edelstenen voor Steenbok

Data: 22 december tot en met 20 januari
Teken: Aarde
Trefwoorden: Betrouwbaar, Stabiel, Serieus, Ambitieus, Bescheiden.

Persoonlijk zie ik een steenbok als een zakenman of vrouw die wilt presteren tot hij of zij haar eind doel heeft bereikt.

Ook zijn ze vrij koppig en durven ze ook wel is te hard werken.

Ze hebben wel een neus voor goede zaken.

Bergkristal

Is een steen met enorme geneeskracht en bij uitstek geschikt voor healingen en energetisch werk. De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Omdat bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken. Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen.

Onyx

Dit is een steen dat zijn tijd neemt om aan jou te wennen . Deze steen kan bij je dragen om je te  helpen in belastende en stressvolle situaties. De steen geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt je je doelen te bereiken. Het maakt standvastig en verantwoordelijk en stimuleert zelfverwezenlijking. Onyx stimuleert analytisch denken, logica, concentratie en helpt om een nuchtere en realistische houding aan te nemen. Het is een goede steen voor mensen die makkelijk afgeleid of beïnvloed worden. bij je dragen kan helpen in belastende en stressvolle situaties. De steen geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt je je doelen te bereiken. Het maakt standvastig en verantwoordelijk en stimuleert zelfverwezenlijking. Onyx stimuleert analytisch denken, logica, concentratie en helpt om een nuchtere en realistische houding aan te nemen. Het is een goede steen voor mensen die makkelijk afgeleid of beïnvloed worden.

Rookkwarts

Dit is een sterk beschermende, aardende en ontgiftende steen (lichaam, ziel en geest). Het is bij uitstek een goede steen om te dragen bij klachten gerelateerd aan stress en in belastende situaties. De steen helpt ontspannen, loslaten en accepteren, weerstand bieden tegen stressvolle invloeden en zorgt voor geestelijke (veer)kracht. Rookkwarts heeft hierdoor ook een gunstige werking op angst (met name faalangst), nachtmerries, depressie en suïcidaliteit. De steen stimuleert een nuchtere, pragmatische en positieve houding en bevordert de concentratie. Rookkwarts beschermt tegen negatieve invloeden uit de omgeving, veegt alsware de dagelijkse smog van je af en helpt bij het mediteren. Het is een sterk aardende steen voor gebruik tijdens of na spirituele bezigheden.

Argoniet

Werkt aardend, stabiliserend en kalmerend. Het helpt je even een pas op de plaats te doen en tot rust te komen bij overstimulatie en stress. De steen herstelt het evenwicht bij een te snelle spirituele of lichamelijke ontwikkeling en gaat hiermee overbelasting tegen. Aragoniet werkt kalmerend bij overgevoeligheid, innerlijke onrust, spanningen en woede. De steen biedt kracht en ondersteuning en bevordert flexibiliteit, tolerantie, geduld, concentratie, discipline en acceptatie.

Granaat

Is de perfecte steen voor crisissituaties en situaties waarin het leven uitzichtloos lijkt. De steen geeft kracht en energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit. Het bevordert hoop en moed, optimisme, levensvreugde en overlevingsdrang. Blokkades, weerstanden, remmingen en beperkende gedrag- en denkpatronen worden verminderd.

Roman Pauwels

Met een passie voor muziek, koken en kunst ben ik vol passie op zoek naar antwoorden in het leven. Het onverklaarbare boeit mij enorm, en dat deel ik in mijn zoektocht als redactielid van De Spirituele Wereld. Reeds 15 jaar werk ik met de Tarot kaarten en ben ik gepassioneerd in oude orakels zoals de Noorse Runen, I Tjing, Ogham, ... Reeds 9 jaar doe ik ook foto reading en werk ik met de Gene Zijde.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button