De Kracht van Edelstenen

Geboortesteen oktober + sterrenteken Schorpioen

23 oktober tot en met 21 november, Schorpioen, teken is Water

Edelstenen, kruiden, thee’s, … kunnen ondersteunend werken maar zijn geen vervangers voor medicatie of enig ander medisch advies. Raadpleeg bij gezondheidsklachten of twijfel over uw gezondheid altijd uw huisarts of medisch specialist!

De steen voor september is de Toermalijn

Deze edelsteen is in onze webshop te koop. Voor deze en meer edelstenen kijk snel op www.despirituelemarkt.be

Zwarte toermalijn werkt aardend, beschermend en reinigend. Het is een zeer geschikte steen om te gebruiken als bescherming tegen allerlei vormen van negatieve energie en straling. De steen doet dit op verschillende manieren: het werkt als een soort van schild, helpt negatieve energie afvoeren en zet negatieve energie om in positieve energie. Hierdoor worden de aura energiebanen gereinigd en in balans gebracht. Toermalijn helpt je hierdoor in je kracht staan en een ontspannen en zelfverzekerde houding aannemen.

Roze toermalijn stimuleert het liefdevol denken en handelen (ook naar jezelf), compassie, empathie en medeleven. Het kalmeert bij stress, zorgen, depressieve gevoelens en angst. De zachte en beschermende energie van deze steen is heel geschikt voor kinderen en (hoog)gevoelige mensen.

Schorpioen

Data:
23 oktober tot en met 21 november

Teken:
Water

Trefwoorden: vastberaden, hartstochtelijk, grondig, scherpzinnig, veeleisend.

Persoonlijk zie ik schorpioenen als de mysterieuze soort, een harde pantser rond zich heen met een teder hart, ook al laten ze dit niet snel zien, letterlijk stille wateren, diepe gronden.

Bijbehorende stenen:

Agaat

Werkt aardend, stabiliserend en beschermend. De steen werkt kalmerend, laat je veilig voelen en zorgt voor zowel geestelijke als emotionele rust en balans. Het helpt jezelf accepteren en helpt vertrouwen hebben in jezelf. Het stimuleert de concentratie en analytisch denken en helpt om afstand te nemen en objectiever naar dingen, en jezelf, te kijken. Dit geeft overzicht en inzicht en helpt planmatig werken en het vinden van praktische oplossingen. Het helpt om doelen te stellen voor jezelf en hier naar toe te werken. Hierdoor stimuleert het persoonlijke groei en ontwikkeling.

Malachiet

Een krachtig werkende steen. Het beschermt tegen straling, vervuiling, ongevallen en andere bronnen van negatieve energie en gevaar. De steen brengt emotionele balans en stabiliteit en maakt weerbaarder. Het vermindert angst en kan onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte brengen. Hierdoor helpt het om positieve veranderingen te maken en blokkades, remmingen, schaamte en negatieve gedragspatronen los te laten. Malachiet versterkt empathie en begrip en stimuleert gezonde en gelijkwaardige (vriendschappelijke) relaties. De steen werkt  ontgiftend zo wel lichamelijk als emotioneel.

Obsidiaan

Een sterk inzichtgevende en reinigende steen en stimuleert persoonlijke ontwikkeling door (zelf)inzicht en het opruimen van bagage uit het verleden. Het brengt de waarheid, de kern of oorzaak van zaken  en verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar boven. De steen kan als een spiegel werken en helpt ontdekken wie men werkelijk is maar kan ook de minder leuke kanten van de persoonlijkheid aan het licht brengen. De steen vermindert angst, blokkades, trauma’s en beperkende gedrag- en denkpatronen en bevordert de doorstroming van energie.  De steen is ook bekend om energetische koorden te doorbreken. Obsidiaan beschermt tegen psychische aanvallen, vermindert negatieve geestelijke of spirituele invloeden en neemt negatieve energie uit de omgeving.  Het bevordert helderheid van geest en verscherpt de zintuigen.

Ukaniet

Werkt aardend, stabiliserend, kalmerend, inzichtgevend en maakt geduldig. Het geeft inzicht in de oorzaak van problemen en blokkades (ook als die oorzaak in een vorig leven ligt) zodat beperkende gedrag- en denkpatronen doorbroken kunnen worden en geestelijke groei mogelijk is.  De steen brengt ook zelf liefde en zelf vertrouwen terug naar ons toe en geeft je de moed om de stap te zetten en zaken los te laten. Ukaniet geeft ook uithoudingsvermogen en emotionele balans .

Mookaiet

Werkt beschermend, stabiliserend aardend en De steen maakt avontuurlijk en flexibel en bevordert de behoefte aan afwisseling en nieuwe ervaringen. Het helpt deze ervaringen verwerken en zorgt voor innerlijke rust en emotionele en lichamelijke balans.  Helpt je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig,Het help je vol daadkracht je ergens voor gaan. Mookaiet helpt je ook voor jezelf moed te geven en maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor de buitenwereld. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor dat je stevig in je schoenen staat voor een stevige wandeling door het leven.

Opaal

Dit is een beschermende en activerende steen. Het maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig, spontaan, origineel, creatief en stimuleert een interesse in kunst en waardering voor mooie dingen. De steen heeft ook een sterke connectie met liefde, passie en (genieten van) seksualiteit en maakt trouw en loyaal.

Roman Pauwels

Met een passie voor muziek, koken en kunst ben ik vol passie op zoek naar antwoorden in het leven. Het onverklaarbare boeit mij enorm, en dat deel ik in mijn zoektocht als redactielid van De Spirituele Wereld. Reeds 15 jaar werk ik met de Tarot kaarten en ben ik gepassioneerd in oude orakels zoals de Noorse Runen, I Tjing, Ogham, ... Reeds 9 jaar doe ik ook foto reading en werk ik met de Gene Zijde.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button