De Kracht van Edelstenen

Geboortesteen september + sterrenteken Weegschaal

23 september tot en met 22 oktober : Weegschaal, lucht teken

Edelstenen, kruiden, thee’s, … kunnen ondersteunend werken maar zijn geen vervangers voor medicatie of enig ander medisch advies. Raadpleeg bij gezondheidsklachten of twijfel over uw gezondheid altijd uw huisarts of medisch specialist!

De steen voor september is de Saffier

De saffier heeft een sterk effect op de psyche en hersenen.  De steen werkt kalmerend, bevordert de geestelijke gezondheid, helderziend, intuïtie en wijsheid en inzicht.  Saffier zorgt voor een heldere geest en stimuleert nuchter, kritisch, doelgericht en geconcentreerd denken en gaat hiermee bepaalde psychische problemen, zoals wanen, hallucinaties en niet coherent kunnen denken, tegen.  Saffier beschermt ook tegen psychische aanvallen en mensen die je mentaal proberen te domineren.  Saffier heeft ook een sterk effect op de liefde, waarheid en zuiverheid. De steen harmoniseert de chakra’s en haalt negatieve energie weg.

Weegschaal

Data:
23 september tot en met 22 oktober

Teken:
Lucht

Trefwoorden: diplomatiek, vriendelijk, vreedzaam, verstandig, besluiteloos

Persoonlijk bezie ik weegschalen als mensen die vaak balans zoeken en een redelijk groot hart hebben.  Natuurlijk kan door dit groot hart vaak twijfels komen vanwege ze de beslissing moeten maken wat het beste is voor hun en andere.

Bijbehorende stenen:

Versteend hout

Werkt ontspannend, inzichtgevend, maakt het hoofd helder en brengt innerlijke rust.  De transformerende energie van deze steen brengt je dichter bij je levenspad of zielendoel.  De steen geeft inzicht in dieper liggende oorzaken van blokkades en problemen en helpt deze te doorbreken of op te lossen.  De zachte energie van geopaliseerd hout werkt beschermend en licht aardend en geeft een vredig en veilig gevoel.  Vanuit deze basis ondersteunt het naast persoonlijke ook spirituele ontwikkeling.  Het kan ook helpen bij reïncarnatieproblemen en problemen waarvan de oorzaak in een vorig leven ligt.

Jade

Is een beschermende steen en trekt geluk, voorspoed, succes en rijkdom aan.  Het helpt beschermen tegen onder andere ziekte, bedrog, uitbuiting, pech en tijdens het reizen.  Het stimuleert liefde, trouw, vriendschap en wijsheid.  De steen werkt kalmerend en stabiliserend bij negatieve gedachten en negatieve emoties als boosheid, verdriet angst en irritatie.  Het helpt schuldgevoel en een gevoel van hulpeloosheid verminderen en helpt op een zachte manier voor je zelf opkomen.  Het  leert je dat je er mag zijn en je niet overmatig hoeft aan te passen of mensen over je grenzen heen hoeft laten gaan.  Jade is dus een goede steen om te dragen als je gepest, getreiterd of uitgesloten wordt.  Het helpt je ook een connectie maken met de natuur en hiervan genieten.  Als je tijdens het slapen een stukje jade in de buurt hebt, heb je een grotere kans om je dromen te onthouden en hier boodschappen uit te kunnen halen.  Fysiek werkt jade zuiverend en ontgiftend.

Lepidoliet

Werkt beschermend, kalmerend en reinigend.  De steen stimuleert discipline, onafhankelijkheid en het stellen, concentreren op en verwezenlijken van doelen en stimuleert hiermee persoonlijke groei.  Lepidoliet stimuleert ook rationeel en analytisch denken, concentratie, objectiviteit en helpt hiermee om beslissingen te nemen.  De steen bevordert innerlijke rust, helpt beperkende gedrag en denkpatronen doorbreken en helpt emotionele bagage en negatieve emoties loslaten.  Het gaat negativisme, depressie, stemmingswisselingen, stress, afhankelijkheid, piekeren, dwanggedachten, obsessies en wanhoop tegen en helpt bij mensen met anorexia, verslavingen, borderline persoonlijkheid en bipolaire stoornissen.  Het helpt je eigen grenzen beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf en beschermt tegen negativiteit.  De steen helpt bij astraal reizen en contact maken met vorige levens.

Serpentijn

Brengt balans in lichaam en geest en helpt negatieve energie en straling buiten houden.  De steen werkt kalmerend bij nervositeit, spanningen en stress en zorgt voor innerlijke rust.  Ook bij conflicten bevordert de steen evenwicht en stimuleert tot het sluiten van een compromis.  Seksuele problemen veroorzaakt door gespannenheid worden verminderd.  Spiritueel bevordert de steen spirituele vermogens en is zeer geschikt om een meditatie te ondersteunen.  Het helpt Kundalini energie opstijgen.  Fysiek brengt de steen ook evenwicht.  Serpentijn werkt reinigend en ontgiftend.

Toermalijnkwarts

Heeft een sterk reinigende en beschermende werking.  De steen aardt en brengt balans in lichaam en geest en zet negatieve energie, gedragspatronen en gedachtes om in positieve.  Toermalijnkwarts reinigt het aura en het lichaam en verwijdert negatieve energie.  Hierdoor worden de chakra’s, het lichaam en emoties in balans gebracht.  Dit bevordert ontspanning, begrip, zelfvertrouwen, voorspoed en vermindert blokkades, angst en het aannemen een slachtofferrol.

Roman Pauwels

Met een passie voor muziek, koken en kunst ben ik vol passie op zoek naar antwoorden in het leven. Het onverklaarbare boeit mij enorm, en dat deel ik in mijn zoektocht als redactielid van De Spirituele Wereld. Reeds 15 jaar werk ik met de Tarot kaarten en ben ik gepassioneerd in oude orakels zoals de Noorse Runen, I Tjing, Ogham, ... Reeds 9 jaar doe ik ook foto reading en werk ik met de Gene Zijde.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button