SpiritualiteitWicca

Een ritueel voor … Samhain

Samhain is de favoriete feestdag of sabbat van duizenden Heksen, wereldwijd. Tussen het koele weer, de overgang van flora en de uitdunnende sluier! Werelden smelten samen, we beginnen aan onze jaarlijkse overgang naar onze volgende versie van onszelf, en we onthouden dat we alles waarderen wat ons is overgelaten om van te genieten door degenen die ons zijn voorgegaan!

Het Samhain-ritueel van dit jaar zal zich concentreren op het vieren van onze plek in deze wereld onze tijd in deze wereld, en het bouwen van de blokken voor onze persoonlijke groei voor het volgende heksenjaar! Zoals bij alle Sabbats, is het belangrijk om de echte vibraties van de vakantie te herkennen en er verbinding mee te maken; we zullen die nu opsplitsen.

Wat zijn de 3 fysieke symbolen van Samhain?

Om Samhain te vieren, zullen we ons in dit ritueel concentreren op 3 facetten van het seizoen:

Fris weer

Dit facet resoneert met de elementen aarde en water. De sfeer rond Samhain nodigt ons uit om onze fundamentele sterke punten te herkennen, ons open te stellen voor een krachtige transformatie en mee te stromen met de veranderingen en berichten die we ontvangen, van onszelf en daarbuiten, die ons naar onze persoonlijke doelen brengen. Hebben we al gezegd dat het ook het perfecte weer is voor buitenrituelen?

Flora overstappen

Aangezien de planten om ons heen lijken te verdorren en te sterven, is het belangrijk om te onthouden dat het leven nooit sterft. Het transformeert, het gaat over, het rust en het wordt altijd herboren. Het plantenleven gaat in zijn slapende toestand, gaat naar binnen om zijn huidige levenskracht te behouden en om zich te concentreren op genezing en versterking van zijn interne structuur. Deze krachtige symboliek moedigt ons aan om in onszelf en onder onszelf te gaan (ja, in de onderwereld) om aan genezing te werken en naar ons innerlijk te luisteren.

Uitdunnen sluier

Gedurende deze tijd reizen plantende Deva’s en hun buitenaardse bewakers door de dan geopende poorten tussen deze wereld en de volgende. Naar het Griekse Pantheon reist Persephone naar de onderwereld om de komende 6 maanden bij Hades door te brengen. Deze open deur stelt de geesten van onze voorouders in staat om ons in het fysieke rijk te bezoeken en berichten naar ons te sturen. We worden eraan herinnerd om gedurende deze tijd aandachtig te luisteren naar berichten over onze groei.

Een Samhain-ritueel om verbinding te maken met je Spirit Family voor groei

Ingredienten:

 • Scrying-spiegel of kristallen bol
 • Zwarte kaars
 • Witte kaars
 • Pompoenen
 • Granaatappels
 • 1 eenjarige plant of bol die is gaan verdorren en klaar is om in de winter te worden gesnoeid (of een nieuwe bol uit de winkel)
 • Botten, fossielen of antieke voorwerpen
 • Foto’s van gezinsleden die zijn verhuisd
 • Waarzeggerij naar keuze, optioneel
 • Salie
 • Palo Santo

Samhain Spelrichtingen

Reinigen

Gebruik de salie om uzelf en al uw rituele ingrediënten en gereedschappen te reinigen. Reinig ten slotte je heilige ruimte. Stel de intentie in dat alleen energieën, geesten en voorouders die in vrede komen, in jouw ruimte worden toegelaten.

Gips

Gebruik je favoriete cirkelgietmethode om een ​​beschermende luchtbel rond jezelf en je heilige ruimte te creëren. Als je hulp nodig hebt, bekijk dan ons eenvoudige cirkelgietritueel.

Aansluiten

Roep op dit moment je favoriete entiteiten, goden en voorouders aan en maak contact met hen. Omdat Samhain zo’n persoonlijke sabbat is, laten we deze stap open.

Welkom

Ga in het midden van je cirkel staan ​​en zeg:

“We ontmoeten elkaar hier op deze avond van Samhain om een ​​reis van buitenaf en naar binnen te maken. Ik probeer mijn volgende levensdoel te vinden en het diep uit mijn ziel te halen om het volgend jaar te manifesteren. Dus nodig ik jullie allemaal uit om hier samen te komen om te vieren en me je hand te helpen Zodat onze cirkel van succes nooit zal eindigen. God en Godin, Geest en Zelf, we ontmoeten elkaar hier nu in liefde en gezondheid. Samhain, Samhain, Samhain, Samhain, laat nu ons heilige ritueel beginnen. “

Mediteren, reizen en vergaderen:

 • Neem plaats in uw kring en weet dat uw voorouders er zijn om u te begeleiden.
 • Steek de zwarte kaars aan als een representatie van het verwerpen van je vroegere zelf om plaats te maken voor je nieuwe, krachtige zelf.
 • Verzacht uw blik en staar in uw zwarte spiegel of kristallen bol.
 • Weet dat je in het ongewisse bent, in een ruimte tussen je vroegere zelf en je toekomstige zelf.
 • Laat uw blik verder zachter worden terwijl u in de spiegel smelt.
 • Visualiseer dat uw voorouders naar u reflecteren, van alle kanten terwijl u naar uzelf in de spiegel kijkt.
 • Richt je blik weer op jezelf. Wat zie je? Welke ongewenste energieën zie of voel je op of om je heen? Denk aan de zwarte kaars en laat al die energieën los die niet langer je hoogste goed dienen.
 • Vraag uzelf af: “Wat dient mijn hoogste goed?” Zie jezelf omringd door je prestaties van het afgelopen jaar.
 • Vraag uzelf af: ‘Wat heb ik het komende jaar nodig om mijn hoogste goed te dienen?’ Als je eenmaal visioenen in je spiegel begint te zien, sluit dan je ogen en vervolg je reis in een meditatie.
 • Zoek tijdens uw meditatie een plek waar u zich op uw gemak voelt; dit kan je favoriete meditatieplek zijn of je favoriete plek in het echte leven. Vraag daar eenmaal om je hogere zelf te ontmoeten en eventuele voorouders die een boodschap hebben om je het komende jaar te helpen.
 • Vraag je hogere zelf en voorouders wat je het komende jaar moet doen om in je persoonlijke potentieel te groeien.
 • Vraag je hogere zelf en voorouders wat je echte Nieuwjaars doel of -voornemen is.
 • Vraag je hogere zelf om een ​​symbool van je groeiplan.
 • Keer terug naar je lichaam.

Goddelijk voor je groeiplan

Als je eenmaal in je lichaam bent teruggekeerd, pak je het waarzeggerij-instrument van je keuze. Vraag je hogere zelf en je voorouders om de tool te begeleiden om je te helpen bij het maken van je plan voor het komende jaar. Vraag zeker:

 • Waar moet ik morgen mee beginnen om aan mijn groeiplan te beginnen?
 • Wat had ik volgens mijn groeiplan in een maand moeten bereiken?
 • Welke stappen moet ik nemen tijdens de eerste 3 maanden van mijn groeiplan?
 • Waar moet ik zijn in de komende 6 maanden?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik op schema blijf met mijn persoonlijke nieuwjaarsplan?
 • Op welke valkuilen moet ik letten?
 • Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik op mijn pad blijf?
 • Zorg ervoor dat u elk antwoord noteert en uw Witchy Nieuwjaarsplan tekent.

Spreuk

Als je eenmaal een heel duidelijk idee hebt van wat je het komende jaar zult bereiken, neem dan de stervende of dode plant in handen. Zeg het volgende :

 • “Zoals deze plant tussen mijn handpalmen die ik het hele jaar door heb geduwd. Naar de plek waar we elkaar nu ontmoeten, beschouw ik nu als voltooid. Verdorde en vermoeid komt deze plant tevoorschijn. Maar terugkijkend had het een geweldig jaar. Want wat dood is, is niet echt verdwenen, en samen moeten we verder gaan. Ik herken de doden in al zijn vormen en weet dat het een ruimte is om herboren te worden. Om opnieuw in een vorm te worden herboren, sluit ik het verleden af ​​om voort te bouwen op wat ik ooit wist. “
 • Snoei de dode delen weg van de bloembol.

Betoveren

 • Als je eenmaal bent overeengekomen om af te sluiten wat niet langer dient en te waarderen wat je het afgelopen jaar heeft gediend, is het tijd om jezelf in staat te stellen naar je volgende levensfase te gaan.
 • Steek de witte kaars aan.
 • Kijk nog een keer in de spiegel en zie jezelf sterker dan je eerder zag.
 • Houd de bijgesneden plant in uw handen. Zeggen,
 • “Jij en ik lijken veel op elkaar. We gaan nu naar binnen om ons licht te laten groeien. We zullen de winter doorbrengen met het voorbereiden van ons plan. En wanneer het licht het opwarmende land raakt We zullen opstaan, krachtig en heel Om het succes van ons plan tienvoudig te zien. Want wat dood is, is niet echt weg. En ik zal de kennis zoeken die ik al die tijd heb gehad Om opnieuw in een vorm te worden herboren Om voort te bouwen op wat ik al wist. “
 • Plant de bol in een pot of zet hem buiten om geplant te worden. Als je bol of plant al in een pot staat, geef hem dan royaal gezegend water.

Dichtbij

Steek je Palo Santo aan om de energieën voor het nieuwe jaar te reinigen en goddelijke zegeningen in je ruimte uit te nodigen. Bedank je hogere zelf, goden en voorouders. Gebruik je favoriete techniek om je cirkel te sluiten om je cirkel te sluiten.

Vrijlating

Laat de energieën van de spreuk los in de bloembol of omhoog naar het universum.

Hansje.be

Hans Van Dyck is uitgever van dit magazine maar is ook spirituele mentor.

Hij geeft mensen inzichten met de kaarten, schenkt een luisterend oor en gaat zelfs een dag op stap met je om uit te waaien.

Meer informatie via www.hansje.be zijn praktijk is gelegen in Broechem.

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Bekijk ook
Close
Back to top button