Lichaam en Geest

7 tips om je mentale houding te veranderen

Individuele moeilijkheden en traumatische ervaringen kunnen negatieve gedachten voeden, hier lees je hoe je een positieve toekomst kan creëren.

Gedachten sturen je realiteit

Onze eigen gedachten creëren voortdurend onze realiteit; Zij sturen ons gedrag en onze emoties, dus zorg ervoor dat die van jou in overeenstemming zijn met wat je wilt en nodig hebt. Maak een lijst van je negatieve gedachten en verander elk in een positieve om een positievere realiteit voor jezelf te beïnvloeden en te stimuleren.

Waar ligt de oorsprong?

Je gedachten komen niet altijd van jou. Ze kunnen geworteld zijn in een voorouder die een traumatische gebeurtenis heeft meegemaakt, waardoor je angstig werd. Steek een kaars aan voor de voorouderlijke lijn van je moeder en vader. Respecteer de regels en laat je negatieve gedachten los van zowel jezelf als je voorouders.

Waar begint het?

Door bij te houden wanneer een negatieve gedachte begon, kan genezing plaatsvinden. Noteer hoe oud je was en wat er gebeurde toen je de gedachten had die weer naar boven kwamen.

Graaf dieper

Als je eenmaal de bron van de negatieve gedachte hebt gevonden, kun je erachter komen wat er in je leven door is (en wordt) beïnvloed. Dit zal je helpen het patroon of de perceptie erachter te herkennen en je reis naar begrip en genezing te beginnen.

Genees de emotie

Aan elke negatieve gedachte is een emotie verbonden. Welke emoties voel je als je verbinding maakt met een bepaalde gedachte, en waar in het lichaam voel je die? Gun jezelf de tijd om deze emoties te onderzoeken.

Wijzig je gedrag

Word bewust van hoe je jezelf en andere mensen behandelt. Negativiteit creëert gedrag, zoals woede, dat het individu of de mensen om hen heen niet dient. Behandel jezelf en anderen met liefdevolle vriendelijkheid.

Maak je vrij van alles

Zoek een stille, vredige ruimte waar je alleen kunt zijn en zeg voor elke negatieve gedachte die in je hoofd speelt:

‘Ik breng deze gedachtevorm terug naar zijn oorsprong. Ik verlicht het met liefde. Ik ben dankbaar voor het leren. Ik heb mezelf voor altijd bevrijd van de invloed van deze gedachtevorm, zodat ik vooruit kan in mijn leven. Ik vergeef mezelf en anderen die deze negatieve gedachtevorm hebben gecreëerd.’

Hansje.be

Hans Van Dyck geeft mensen inzichten met de kaarten, schenkt een luisterend oor en gaat zelfs een dag op stap met je om uit te waaien. Meer informatie via www.hansje.be zijn praktijk is gelegen in Broechem.

Bron
Spiritueel Mentor Hans Van Dyck

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button