Algemene spiritualiteitDe Kracht van Edelstenen

Litha edelstenen en Eer aan Apollo

Litha/Midzomer is weer om de hoek, dit is de perfecte moment om de energie van de zon op te nemen en eerste paar dagen van de zomer te verwelkomen en bij jou te dragen.

Wat is Litha?

Litha, Midzomer of zomerzonnewende begint meestal op 21 juni en de voor-christelijke feestelijkheden die hiermee gepaard gaan in voornamelijk Noord-Europa. Oorspronkelijk werd dit feest gevierd op 24 juni, dus drie dagen na de feitelijke zonnewende. Hierbij word het ook gezien als de meest krachtige periode van het jaar voor de Zonne God (godin). Het element vuur speelt een belangrijke rol voor is het element van transformatie en leven .Litha, middelpunt van de zomer waar de zon op haar hoogste punt staat. De langste dag vol overvloed. Hierbij is de ontvangende en gevende energie van de Godin onvermijdelijk. Gedurende de midzomernacht staat de poort van de geesten en elfenwereld open en het is de krachtigste periode van het jaar voor de Zonnegoden en natuurlijk ook de godinnen die een connectie hebben met de zon.

Altaar

Ik zelf plaatste dit jaar een altaar op voor de Griekse god Apollo. Hij is het meest gekend als God van muziek, genezing en plagen, divinatie en orakels, poëzie en schone kunsten. Maar natuurlijk ook de god van de zon en tweeling broer van Artemis de godin van de jacht en de maan. Nooit had ik echter gedacht dat ik voor hem een altaar zou plaatsten en naar hem zou op kijken wegens hij een heel befaamd figuur is zo wel in de geschiedenis en media. Maar toch sprak hij op één of andere manier me aan. Dus geef ik het een kans.

Altaar gemaakt door Tim Van den Heuvel.

Het altaar bevat een tekening die ik zelf heb getekend van Apollo zelf of toch een vorm van hoe ik hem in gedacht heb, op een kistje geplaatst een wierook houder voor zich waar ik wierook van citrus, kaneel of andere warme geuren brand. Er ligt een steranijs voor bescherming, divinatie errond en ook een korenbloem voor connectie. Een kaars is aan de linkerkant geplaatst die voor de komende 4 dagen zal branden. Ze brengt een warme geur van Amber met zich mee. De kleuren geel, oranje en goud spelen natuurlijk een belangrijke rol voor deze ook vaak worden verbonden met Apollo. Litha, de zon en zomer in het algemeen. Een offer van kamille en andere bloemen staat aan de zijkant en rozenblaadjes versieren het gehele plaatje. Ook zijn er hier en daar laurier bladeren geplaatst omdat deze een speciale band hebben met de god Apollo. Ook heb ik een offer staan van Elixir d’Anvers (vanwege zijn kruidige smaak en gele kleur) met een paar schijfjes citroen voor extra potentie. Ook heb ik er een bel bijgeplaatst voor de energie op te wekken en de goden en spirits op te wekken. Als laatste heb ik een potje klaar staan met een zelfgemaakte losse wierook mix die ik de komende paar dagen mee zou branden voor Litha en de god Apollo.

Natuurlijk is het gehele plaatje niet af zonder de edelstenen.

Elke edelsteen heeft een connectie met Litha en natuurlijk Apollo.

AmberZet negatieve energie om in positieve energie en maakt vrolijk.
PyrietGeeft inzichten, zelfkennis en brengt voorspoed.
CarneoolOpbeurend en motiverend en geeft zelfvertrouwen.
Oranje/Gele CalcietReinigend en vitaliserend. Het herstelt de geestelijke balans en werkt stemmigs verbeterend.
TijgeroogGeeft kracht, moed en vertrouwen geven en helpen met interne conflicten.
ZonnesteenBrengt levensvreugde, optimisme, daadkracht, eigenwaarde en zelfvertrouwen.
Goudsteen of GoudstroomHelpt met een positieve instelling, kracht en energie.
GranaatGeeft kracht, hoop, moed en optimisme.
CitrienZelfrespect, geluk, succes en energie.
PeridotGeluk, Zelfstandigheid en helpt jou eigen weg vinden.

Planning voor de komende Litha dagen

Jammer genoeg moet ik de komende dagen werken dus veel viering zal er niet in zitten. Toch als ik de kans heb op hier en daar een vrij moment, kan ik me wel wat focussen om de gehele Zonne energie. Een moment van meditatie met een Citrien in de hand en de zon op mijn gezicht om deze op te nemen voor de komende donkere helft van het jaar. Of misschien moet ik wat offer achter laten voor de elfen en natuur geesten en een prachtige wandeling maken. Misschien moet ik mijn gitaar is bij de hand nemen en wat oefenen in de buurt van Apollo (Misschien kan hij me nog wat bij leren). Of een lekkere portie honing cake maken met lavendel. Veel ideeën om te doen, maar ik zie wel waar de energie van Litha mij zal brengen.

Hopelijk hebben jullie ook een prachtige zomer periode, geniet er van. 

Tim Van den Heuvel

Tim heeft en zeer oude ziel. Zijn kennis over edelstenen, wicca, voodoo en hoodoo, kruiden, aroma's, het Egyptische Rijk, ... eigenlijk alles rond magie is gewoon bijzonder. Tim gebruikt zelf ook de Tarot kaarten.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Bekijk ook
Close
Back to top button