Lichaam en Geest

10 tips voor je spiritueel te verbinden en verbonden te blijven

Stress, de ziekte van alle tijden. Elke dag heeft iemand wel stress, op het werk, thuis, in de auto, …

Maar hoe komen we tot onze innerlijke rust?
Hieronder enkele tips.

Zie steeds anderen positief in.

Als je iemand positief bekijkt ga je ook dit in jezelf zien. Indien je een ander gaat veroordelen, veroordeel eigenlijk ook jezelf. Alles was je wegstuurd, krijg je ook terug (Karma). We zijn allemaal verbonden met elkaar maar ook met de bron.

Maak elke dag de tijd om met het spirituele bezig te zijn.

Dit kan door te bidden, wandelen in de natuur, yoga, meditatie, een spirituele boek lezen, … Het makkelijkste is om ‘s morgens en ‘s avonds 15 minuten dit te doen. Zoek je eigen rustige plaatsje op zodat jij je hoofd kan leegmaken.

Tijd voor vergeving.

Sta toe je zelf te vergeven, blijf niet gevangen in negatieve gevoelens zoals schuld, boos zijn, …  Het kan zelfs zijn dat je vind dat de persoon het niet verdient om vergeven te worden maar doe het voor JEZELF. Laat je VRIJ gaan.

Je bent maar een mens.

In de kinderreeks Bassie en Adriaan was er Handige Harry en die zei altijd ‘Foutje, moet kunnen’. Durf toe te geven dat je een fout maakt en probeer deze ook zelf te herstellen. Indien je dit hersteld gaan alle betrokkenen weer zich goed voelen en kan de onvoorwaardelijke liefde weer stromen

All you need is love.

Iedereen heeft liefde nodig, nu meer dan ooit. Probeer je onvoorwaardelijke liefde naar de wereld toe te brengen. Als je buitenhuis gaat geef een glimlach weer, zeg iedereen die je tegenkomt een goede dag. Het zal je meer compassie en vriendelijkheid geven, je gaat je hierdoor meer geliefder voelen. Altijd werken vanuit pure onvoorwaardelijke liefde en je gaat sowieso meer rust voelen.

De Bron of de Schepper.

We vormen allemaal een kleine schakel in een kracht die oneindig groot is en in ons schuilt. We zijn sterker en krachtiger dan we zelf denken, gebruik deze kracht voor het beste in iedereen en in jezelf naar boven te halen. Je gaat zulke mooie dingen op je levenspad krijgen.

Vooroordelen.

Nooit vooroordelen hebben naar iemand of naar een bepaald probleem dat je voor hebt. Als er iets gebeurt, moet je er vertrouwen hebben dat het gebeurt in een bepaalde reden, dit wordt achteraf dikwijls duidelijk. Soms gebeurt er iets op een manier dat je het liever niet had, maar wel op een manier dat voor u het beste is. Geef jezelf een open geest, laat het probleem los en leg het in de handen van het universum en geef het vertrouwen hoe moeilijk het soms is. Denk er ook aan: ‘Gedachten zijn krachten’.

Geen bla, bla, bla maar ook even geen boem, boem, boem.

Telkens je een momentje voor je hebt of net voor het slapen gaan denk je even terug aan de voorbije dag. Was je die dag misschien wat negatief geweest, denk dan even na hoe je dat kan omdraaien? Deze zelf-correctie stap is een stap die je heel krachtig laat groeien naar een positieve manier.

Geef zegens aan iedereen.

Als je gaat bidden of als je gaat praten met wat je in geloofd doe het niet alleen voor je eigen. Vraag ook zegeningen voor de mensen rondom je of voor de wereld. Je gaat merken er komen prachtige dingen verder op je levenspad.

Blijf toch wie je bent.

In 1999 heeft Alides Hidding (zanger ‘Time Bandits’, groep uit Nederland) een tekst voor Dana Winner gemaakt. Zij zong:

‘Blijf toch wie je bent, hoe je leeft en voelt.
Zo is je levensweg bedoeld,
je doet iets goeds en soms iets doms, dat hoort erbij!
Luister naar je stem daar binnenin,
dan heeft je leven alweer zin.
Je bent weer vrij, en ja ; je bent weer Jij!

Bij alles wat je doet, wees gewoon je fantastische zelf en laat je stralen, laat de mensen zien wie JIJ echt bent.

Hansje.be

Hans Van Dyck is uitgever van dit magazine maar is ook spirituele mentor. Hij geeft mensen inzichten met de kaarten, schenkt een luisterend oor en gaat zelfs een dag op stap met je om uit te waaien. Meer informatie via www.hansje.be zijn praktijk is gelegen in Broechem.

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Bekijk ook
Close
Back to top button