Lichaam en Geest

Hoe uitgestrekt is je vijver?

Je leven is begonnen als prins of prinses of misschien wel meteen als keizer of keizerin, tenminste in je fantasie of dagdroom.  Je leven kan ook begonnen zijn als een astronaut in de verre ruimte of als superwoman die de strijk doet als geen ander.

Maar dan is het even snel weg als het komen kwam.  Je krijgt de realiteit geleerd en je wordt opgeleid in een wereld die geen tijd voor je heeft en je waarschijnlijk iets anders laat doen dan je zo graag zou willen.

Om te beginnen leef je de eerste jaren van je leven wel als kikker (nu niet persoonlijk bedoeld), want wie vindt de reflectie in het water niet mooi?  Moeten je ogen nu echt zo uitpuilen en die bulten op je lichaam, moest dat nu echt?  Om dan nog niet te praten over die te donkere, te lichte of te groene huidskleur.  Soms zie je bij de volgende vijver die andere kikker zitten, die het wel goed heeft, die wel charmes heeft en er prachtig uitziet.  Waarom ben jij niet zo slim als die ene die je soms bezoekt en waarom kon jij nooit het hoogste of verste springen?  Je dacht misschien dat jij het altijd beter kon gedaan hebben of dat je meer verworven kon hebben in je leven.

Om deze waarneming te veranderen – weet dat het niet de kus is van iemand anders die je terugvindt in de prins of prinses die je was toen je leven begon – is het de kus van jezelf die dit doet.  Het is de knuffel van zelf acceptatie en het omhelzen van eigenliefde. die de reis begint in het weten dat je niet de kikker bent maar de oneindige vijver van eindeloze mogelijkheden zelf.  Denk er ook bij dat je niet moet kiezen uit een kostuum van dokter, advocaat, secretaresse of arbeider maar uit je eigen potentieel en het belangrijkste is dat je diep van binnen weet dat je dit meedraagt.

Het is net je eigen kus die er voor zorgt dat je wakker wordt, want JIJ moet uiteindelijk zelf in vrede komen met jezelf hoe je ook bent, met alle keuzes die je bewust of onbewust gedaan hebt met alles wat er om je heen is.  Het is deze zelfacceptatie die je naar het zoeken van jezelf brengt.  Bij de aanvang van deze reis heb jij jezelf beloofd om van zelfhaat naar zelfaanvaarding te gaan, van beperkte tot de oneindige bevoegdheid tot het volledig gemachtigd te doen.

Dus je bent niet beperkt tot het dragen van het kostuum zelf maar je bent geïnspireerd op je eigen potentieel. Het leven zoals je het altijd wilde wacht op je!

Word bewust van wie je bent en alles wat je doet zal een vervulling van jezelf zijn.

Als je nu naar de reflectie in het water kijkt, zie je het kostuum niet maar wel de onbegrensde toekomst.  Als je zo zal leven, dan ben je weer die prins of prinses.  De eeuwige metafoor van het lichtwezen.

Hansje.be

Hans Van Dyck is uitgever van dit magazine maar is ook spirituele mentor. Hij geeft mensen inzichten met de kaarten, schenkt een luisterend oor en gaat zelfs een dag op stap met je om uit te waaien. Meer informatie via www.hansje.be zijn praktijk is gelegen in Broechem.

Bron
Praktijk Hansje.Be

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button