Lichaam en Geest

Wetenschappers voegen iets toe aan lucide dromen

Heb jij ooit gewenst dat je kon manipuleren wat er in je dromen gebeurt en hieruit een betere controle zou hebben over onderbewuste contracten die stilletjes je wakende leven beheersen? Misschien heb jij jezelf afgevraagd wat er zou gebeuren als je de mogelijkheid had om met volledig bewustzijn door dat onbekende rijk van dromen te reizen?

Met lucide dromen (een droom waarin je je actief bewust bent van het feit dat je droomt terwijl je droomt) kan dat. Onderzoekers hebben contact gemaakt met lucide dromers in een baanbrekend wetenschappelijk onderzoek dat ons begrip van dit fenomeen naar een heel nieuw niveau tilt. In wat bekend staat als een conceptdemonstratie hebben vier onafhankelijke laboratoriumgroepen in de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en Nederland, vier afzonderlijke experimenten gedaan met wiskundige problemen en ja-nee-vragen die de dromers moesten beantwoorden. Terwijl ze deze antwoorden gaven werden ook hun oog- en gezichtsbewegingen geïnterpreteerd door elektroden.

Pilleriin Sikka van de Universiteit van Skövde in Zweden en van de Universiteit van Turku in Finland: ‘Zulke tweerichtingscommunicatie, van buiten naar binnen in de droom en weer terug, is iets dat lijkt te behoren tot het domein van de sciencefiction. Het potentieel van deze wetenschappelijke vooruitgang is ongelooflijk opwindend en tilt de sluier net iets hoger op, waardoor we een glimp kunnen opvangen van wat er achter onze realiteit ligt.’

Hansje.be

Hans Van Dyck is uitgever van dit magazine maar is ook spirituele mentor. Hij geeft mensen inzichten met de kaarten, schenkt een luisterend oor en gaat zelfs een dag op stap met je om uit te waaien. Meer informatie via www.hansje.be zijn praktijk is gelegen in Broechem.

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button