Spirituele Boeken

Recensie: Narcisme

Auteur: Nelly De Keye
Titel boek: Narcisme
Recensie: Diana Geerts
Inhoud: Narcisme
Interview: beluister je hier


Herken en begrijp de narcisten in je leven.

Ik vond het een heel leerrijke boek. Ik besef al even wat narcisten in je leven kunnen doen. Maar door deze boek te lezen weet ik het nu zeker. Door vele verhalen in je boek woorden vele dingen bevestigd en dan komt het toch echt wel heel zeker binnen. Je leeft met een narcist.

Heb het boek al aan vele anderen laten zien en ook stukken uit laten lezen. Mijn vriendinnen hebben hem dan ook al aangekocht. Nelly heeft alles heel duidelijk leesbaar geschreven in dit boek. Alles klopt ook, dat is nu net het fijne eraan. Emoties en gevoelens hoe we leven met hun én door hun. Dit boek laat je dingen echt voelen en deze dingen blijven in je hoofdje hangen.

Een boek vol bevestigingen. Het liegen en bedriegen! Maar toch alles bij een ander leggen. De ongezonde kenmerken. Elk verhaal dat je schrijft is net een stuk uit mijn leven. Hoe meer ik las? Hoe meer ik dacht “Ja! Ja! Het schoentje past!!”.

Het boek is mooi ineen gezet.
Boeiend en je wilt het direct uit lezen.

Net zoals Nelly het zegt “alles wat ze doen doen ze echt bewust”. En ja je blijft erin hangen zonder dat je het door hebt. De ontkenningsfase heb ik zelf jaren geleden gehad. Acceptatie was hard en pijnlijk. Schuldgevoelens wel 1000 keer gehad. Maar ik weet nu na 26 jaar het hoeft niet. Hij is zo door zichzelf en de ouders zoals je kunt lezen in de boek.

De herstelfase
Ik sta er nu voor mezelf en trek al wat grenzen. Mijn zwakte was ik koos hem ooit. Maar hij maakte me de vrouw die ik nu ben. Ik sta erin mijn leven. heb eigen ideeën en standpunt. Maar hij zit nog in mijn leven. De vijf pijlers in herstel werken ook. alles is vol uitgelegd en gemakkelijk te doen. Narcist met kinderen. Ook weer heel herkenbaar. Als hij ze afbrak trok ik ze terug om hoog en zei papa zegt het fout je bent prachtig en uniek.

Ik heb zelf 6 kinderen waarvan er zeker 5 empathisch zijn. 1 dochter is als een mama 2 voor hem als ik er niet ben. Ik heb echt veel geleerd uit je boek en zou graag is kennis met je maken als de drukte van je boek wat minder is.

Ik raad je boek aan vele andere aan, zo weten we “we zijn zeker niet alleen erin” en we kunnen zo elkaar er zeker in helpen of is over praten.

Ik heb 1 vraag aan je, Nelly?
Kan een narcist 40% empathisch zijn en 60% narcist. Ik ken iemand die zeker narcist is maar kan ook met zijn gezin bezig zijn, koken met zijn gezin bezig zijn, zonder opmerkingen. Lief en behulpzaam. Maar liegen en bedriegen. Dominant zijn. Bepaalde gevoelens kent hij zeker niet.

Ik kijk zeker uit naar een volgend boek van je.
Lessen die je ons nog kunt leren erin.
Doe zeker verder in alles wat je doet.
Je inspireert heel veel mensen.
Dat heb je bij mij ook zeker gedaan.

Narcisme

Auteur: Nelly De Keye
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Druk: 1
Verschijningsdatum: april 2021
Aantal pagina’s: 200 pagina’s
Uitgever: Manteau
EAN: 9789022337479

Diana Geerts

Diana is een vrolijke, joviale vrouw en moeder van 6 kinderen en 12 huisdieren waaronder honden, katten, kippen en een snoezig varken. Ze is getrouwd met Luc waarmee ze woont in Eindhout. Hier heeft ze ook haar koffie- en theehuisje met spirituele winkel “Heaven’s Dream”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button