Spirituele Boeken

Van honingbij tot hagelslag

Over al het lekkers dat van planten komt

Van honingbij tot hagelslag

Over al het lekkers dat van planten komt

Auteur: Joël Broekaert

Verrassend boek over ons eten en hoe het groeit, met bijzondere illustraties.

Het is iets waar we nauwelijks bij stilstaan, met kant-en-klaar producten in overvloed, maar een groot deel van ons voedsel kun je zó van een boom of struik plukken. Ook de grondstoffen van producten die wij dagelijks gebruiken, zoals chocola, kaneel en vanille, komen uit de natuur. Wist je bijvoorbeeld dat kaneel van de bast van een kaneelboom komt?

Van honingbij tot hagelslag laat in woord en beeld zien wat de oorsprong is van ons dagelijks voedsel, namelijk: de plant. Van zaadje tot kiem, via stengel en blad naar uiteindelijk een bloeiende en vruchtdragende plant. Maar ook de wortels, knollen en bollen worden niet vergeten en de cyclus is weer rond als we vervolgens weer de grond induiken voor de schimmels.

Van honingbij tot hagelslag

Over al het lekkers dat van planten komt

Auteur: Joël Broekaert
Illustrator: Marieke van Ditshuizen
Taal: Nederlands
Bindwijze: Hardcover
Druk: 1
Verschijningsdatum: april 2021
Aantal pagina’s: 128 pagina’s
Aanbevolen leeftijd: 9 – 12 jaar
Uitgever: Ploegsma
EAN: 9789021681481

Ludo Vermeiren

Ik ben Ludo, rond de 70 jaar en een gepensioneerde arbeider in hart en nieren. Door zijn brugpensioen leerde mijn vrouwtje mij de kunst van het koken en kan ik haar dagelijks verwennen. Via de magie heeft ze mij de natuur leren kennen maar ik maar al te graag nu mijn ervaring van deel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button