Feeënmagie

De Feeëntuin voor Christiana Gebruers

De feeëntuin is een natuurlijk paradijs waar wilde planten de grond bedekken en openheid toont aan het oog.  Gezet met reeds Zen karikaturen brengt deze tuin ware rust met zich mee.  Ware schatten verbergen zich tussen het groen van Engelen, edelstenen tot ware heling.

De plantjes zelf tonen voorspoed, groei en standvastigheid.  Deze feeëntuin bevat ook twee kleine cactussen.  Deze staan symbool voor bescherming, volharding en doorzetting in barre tijden.  Sterke plantjes voor een sterk persoon.

Reiki Symbool: Cho Ku Rei

 • Christiana, je vertelde ons dat jij in je praktijk ook Reiki beoefend.
 • Hiervoor het symbool Cho Ku Rei voor de energie dat dit symbool met zich meebrengt. 
 • Cho Ku Rei staat namelijk voor:
  • verbind de energie in eenheid
  • verbind de Chi en de ziel
  • plaats de energie hier
  • de energie is hier

Bankje

 • Dit leuke bankje gezet onder een kleine palm is er speciaal gezet zo dat de feeën kunnen rusten.  Dit geeft ook een gevoel van rust en nostalgie mee.  Alsof je zelf een plaatsje wil nemen.

De veer

 • De veer die ik heb toegevoegd staat als symbool voor de connectie met de Engelen, en ook voor verlichting, verzachting, vrijheid, zuiverheid en puurheid.

Spiegelvijver

 • Deze vijver heeft een symbolisch aspect.
 • We moeten in ons diepste zelf kijken om dingen waar te maken.
 • Deze vijver laat je de diepste wensen tonen en geeft een reflectie van wie jij bent. 
 • We moeten af en toe eens in onze eigen diepe wateren kijken.

Vaasje

 • Naast het bankje staat een vaasje met water en edelstenen.
 • Deze staat symbool voor de herinnering dat wij zelf altijd wat reflectie kunnen meenemen en delen met anderen.

Edelstenen

Blauwe stroom

Universele energie en hoop

 • Geeft kracht en energie.
 • De steen geeft hoop, bevordert een positieve kijk op het leven en werkt opbeurend. Hierdoor heeft het een positieve uitwerking op depressies. Het bevordert individualiteit en ambitie en helpt je om je te doelen te bereiken. Ook lijkt Blauwe Stroom op een nachtelijke hemel en geeft het een makkelijkere verbinding met universele energie.

Rozenkwarts Engel

Liefde en Balans

 • De steen van de liefde, spirituele liefde en liefde voor jezelf.
 • Het trekt liefde aan, helpt je om lief te hebben en om je open te stellen voor het ontvangen van liefde. bevordert vergeving, empathie, compassie en tolerantie, naar zowel anderen als jezelf. Hierdoor helpt het van jezelf houden en jezelf accepteren zoals je bent en vermindert het eenzaamheid. De steen werkt ook nog kalmerend en verdrijft boosheid, angst of stress en bevordert het geestelijke rust en emotionele genezing bij bijvoorbeeld trauma’s en verlies.

Rhodoniet

Healing en Verwerking

 • Bevordert herstel.
 • Het kan ondersteunend werken bij het verlies van een dierbare, een scheiding, liefdesverdriet, langdurige ziekte, mishandeling en trauma’s. Het werkt kalmerend, vermindert angst en helpt jezelf accepteren en van jezelf houden. Het helpt je hoofd koel houden en je balans terugvinden in een crisis, ruzie, noodsituatie of een andere situatie waarin je overbelast wordt. Daarnaast stimuleert het begrip, empathie, vergeving en liefde en vermindert ergernis, boosheid en agressie. Het is daarom een goede steen voor (vriendschappelijke) relaties en voor mensen en kinderen die makkelijk hun geduld verliezen en regelmatig in conflicten belanden. Het verbetert ook je interne radar voor gevaar en voor mensen die zich anders voordoen dan ze zijn en geen zuivere intenties hebben.

Citrien

Geluk en positiviteit

 • De steen voor Engel Gabriel.
 • Werkt opbeurend en trekt geluk, voorspoed, succes en welvaart aan. Deze zonnige steen vermindert neerslachtigheid en depressie, angststoornissen en destructief gedrag en geeft moed, energie en laat je weer van het leven genieten. Het helpt je je persoonlijke kracht (her)vinden en stimuleert eigenschappen als zelfvertrouwen, eigenwaarde en creativiteit. Het helpt je om doelen te stellen die goed voor je zijn en deze waar te maken. De steen maakt je socialer en stimuleert je om je open te stellen en je te uiten en helpt contact te maken met anderen.

Malachiet

Emotionele balans en Bescherming

 • De steen voor Engel Raphael.
 • Brengt bescherming, emotionele balans, stabiliteit en maakt weerbaarder. Het vermindert angst en kan onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte brengen. Hierdoor helpt het om positieve veranderingen te maken en blokkades, remmingen, schaamte en negatieve gedragspatronen los te laten. Malachiet versterkt empathie en begrip en stimuleert gezonde en gelijkwaardige (vriendschappelijke) relaties.

Lapis lazuli

Wijsheid en Communicatie

 • De steen voor Engel Michael.
 • De steen van wijsheid, verlichting en inzicht. Het maakt het hoofd helder en heeft een positieve werking op het geheugen, intellectuele vaardigheden en de opname en verwerking van informatie. De steen stimuleert zelfinzicht, harmonieuze relaties en vriendschappen en vermindert eenzaamheid. Het maakt sociaal en meelevend, werkt kalmerend bij boosheid en irritatie en bevordert duidelijke en eerlijke communicatie. Op spiritueel vlak versterkt het spirituele vaardigheden en de intuïtie en stimuleert het de spirituele ontwikkeling. Het helpt bij het astraal of sjamanistisch reizen en bij het contact maken met gidsen en engelen

Rutielkwarts

Connectie met Spirit en Spirituele groei

 • Is een opbeurende en kalmerende steen. Het geeft hoop en bevordert zelfvertrouwen, onafhankelijkheid en eigenliefde. Het werkt verbeterend voor je stemming en is erg geschikt voor neerslachtigheid en depressies. De steen kan ook goed in crisissituaties gedragen worden en vermindert angst, fobieën en bezorgdheid. Rutielkwarts beschermt tegen negatieve energie en psychische aanvallen. Spiritueel bevordert deze steen groei, het contact met gidsen en helpt inzicht krijgen op de invloed van vorige levens op dit leven.

Amethist

Spiritualiteit en vrede

 • Werkt beschermend, zuiverend, ontspannend, brengt harmonie en innerlijke rust.
 • Het maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt. Hierdoor helpt het slechte gewoontes  te erkennen en achter je te laten. Het geeft ook inzicht in gevoelszaken en kan helpen bepaalde ervaringen een plaats te geven, waardoor je bij de verwerking van emotionele pijn, trauma’s en verlies en rouw naar een volgend stadium geholpen wordt. Amethist creëert een veld met lichtenergie om zich heen en het kan de kruin en het derde oog openen waardoor de steen geschikt kan zijn voor mensen die willen starten met het ontwikkelen van hun intuïtie en spirituele vaardigheden. Ook helpt het contact maken met hogere energieën en gidsen en is het een goede steen ter ondersteuning van meditatie.

Bergkristal

Reiniging en Zuiverheid

 • Heeft een krachtig genezende en reinigende werking.
 • Het kan hierdoor heel goed ondersteunen bij alle vormen van healing, energetische therapie en spiritueel werk. De steen zuivert het lichaam en de chakra’s en brengt de chakra’s in balans. Bergkristal stimuleert of kalmeert, afhankelijk van wat er nodig is, en brengt harmonie en balans. Het zorgt voor een heldere, geconcentreerde en scherpe geest en maakt neutraal en onbevooroordeeld en helpt je om (voor)oordelen los te laten.

Versteend hout

Thuis gevoel en stabiliteit

 • Werkt aardend, beschermend, ontspannend en stabiliserend.
 • De zachte energie van deze steen beschermt tegen allerlei negatieve invloeden, schermt af en helpt je veilig en op je plek voelen in het hier en nu. Het is daarom een goede steen om te dragen tijdens het reizen of als je veel last hebt van heimwee. Het helpt negatieve energie en negatieve emoties zoals angst, boosheid en verdriet afvoeren waardoor je je weerbaarder en sterker voelt. Het werkt kalmerend, maakt geduldig en beschermt tegen overprikkeling. Het werkt ondersteunend en beschermend bij hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid.

Meer informatie

Tim Van den Heuvel

Tim heeft en zeer oude ziel. Zijn kennis over edelstenen, wicca, voodoo en hoodoo, kruiden, aroma's, het Egyptische Rijk, ... eigenlijk alles rond magie is gewoon bijzonder. Tim gebruikt zelf ook de Tarot kaarten.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Bekijk ook
Close
Back to top button