Feeënmagie

Dia de Los Muertos

Over halloween en Allerheiligen hebben we het al uitgebreid gehad in de 2de en 3de editie van De Spirituele Wereld maar wat komt er na? Want Halloween (All Hallows Eve, Allerheiligenavond) is de avond voor Allerheiligen en eigenlijk nog maar het begin van alle feestelijkheden. In Mexico wordt het extreem uitbundig gevierd onder de naam Dia de los Muertos (De dag van de Doden). Deze traditie komt eigenlijk van de rituelen van de inheemse Mexicaanse bevolking die schedels als trofee bewaarde. De Azteken (de dragers van een militaristische Meso-Amerikaanse beschaving die bestond tussen circa 1200 en 1521 in het huidige Mexico) hielden deze festiviteiten al en dat voor een maand lang.

Op 1 november herdenkt men voornamelijk gestorven kinderen en op 2 november herdenkt met de volwassenen. Het hele jaar door verzamelen de Mexicanen spulletjes om te offeren aan de doden. De graven worden schoongemaakt en versierd en er worden kussens en dekens neergelegd zodat de doden kunnen rusten. Door de straten trekken parades en gigantische skeletten prijken op de praalwagens.

Feeënparkje “Dia de los Muertos”

  • Kruiwagen
  • Zerken
  • Plantjes
  • Skeletten met instrumenten
  • Huisje
  • Edelstenen

Opaliet
Brengt rust, helpt je met een nieuw begin en brengt het boven naar beneden.

Seleniet
Een engelen steen, zen spirituele steen dat bescherming geeft en inzicht

Rozenkwarts
Steen van de liefde, relaties, helpt je met acceptatie.

Carneool
Gerelateerd aan de energie diep in de aarde, geeft warmte af.

Timmy Van den Heuvel

Timmy is een jongen die een zeer oude ziel heeft. Hij is de edelsteenspecialist, werkt met wicca, voodoo & hoodoo, kruiden, aroma's, legt Tarot kaarten en schrijft voor het magazine ook over Egyptische Magie.

Gerelateerde artikels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Bekijk ook
Close
Back to top button