Lichaam en Geest

Vergevingsoefening

Een filmpje kan je onderaan de tekst bekijken.

Een paar dagen geleden heb ik verschillende mensen enkele inzichten gegeven hier op Facebook. Er kwam heel veel vergeving naar boven in de kaarten.

Het is inderdaad moeilijk om fouten uit het verleden te vergeven, maar wij doen ons zelf het meeste pijn als we deze niet vergeven. Hoe doen we dat dan? Ik heb hier een kleine oefening die je misschien wel kan helpen.

 1. Ga rustig zitten op een stoel, in de zetel, of op een comfortabele en veilig plaats voor je.  Nu sluit je de ogen en neem je een paar keer diep adem.
 2. Stem je nu af op je lichaam, voel de emoties die in je zitten, is het een gevoel van woede, haat misschien wel verdriet?
 3. Beeld je nu een persoon in die je heeft gekwetst – misschien niet het meest extreme voorbeeld, maar het kan een familielid, een collega of een vreemde zijn. – Krijg een idee van de feitelijke gebeurtenis of gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden die je pijn hebben gedaan.
 4. Voel je de last die in je leeft, de pijn uit het verleden?
  En dit gewoon omdat jij deze pijn vasthoud.
 5. Wie lijdt er hier?
  Ben ik bereid te vergeven?
  En als het niet is, dan is dat prima hé. Misschien is dit wel niet het juiste moment.

  Maar als het wel zo is, adem dan nog is diep in en erken de pijn en je gekwetste gevoelens die er zijn. Bij het uitademen ga je zeggen, ik vergeef me en bevrijd deze last van mijn hart en geest.

Mag ik je alvast veel succes toewensen.

Het ga je goed, de kracht zit in je.

Hansje.be

Hans Van Dyck is uitgever van dit magazine maar is ook spirituele mentor.

Hij geeft mensen inzichten met de kaarten, schenkt een luisterend oor en gaat zelfs een dag op stap met je om uit te waaien.

Meer informatie via www.hansje.be zijn praktijk is gelegen in Broechem.

Bron
Video: HVD MediaworksMuziek: Roman PauwelsOefening: Hansje.be

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button