Lichaam en Geest

Huisdieren beschermen ons …

Door ruimte te maken voor een huisdier in je leven, kan de geestelijke gezondheid worden beschermd tegen de rimpeleffecten(*) van angst en eenzaamheid die door de pandemie worden veroorzaakt.

Een onderzoek door wetenschappers van de University of York en de University of Lincoln toonde aan dat het delen van een huis met een huisdier als buffer fungeerde tegen psychologische stress tijdens lockdown.

Uit bevindingen van het onderzoek onder 6000 deelnemers bleek dat meer dan 90 procent van de mensen het gevoel had dat een huisdier hen emotioneel hielp grip te krijgen, terwijl 96 procent zei dat hun huisdier hen hielp fysiek fit te blijven tijdens het afsluiten.

Kunt u niet kiezen tussen een puppy en een cavia?

Interessant is dat de sterkte van de emotionele band tussen huisdieren en mensen niet varieerde tussen diersoorten.

(*) Rimpeleffect
Een indirect effect op de omgeving als gevolg van een gebeurtenis. Deze komt door de rimpelingen in het water die je ziet nadat je er een steen in gooit. Het begint klein en nauwelijks zichtbaar maar geleidelijk worden de kringen op het water steeds groter. Het komt er op neer dat als jij zelf iets wilt veranderen, het effect in het begin kleine en weinig zichtbaar zal zijn. Maar zet je door, dan wordt het effect groter en merkbaar voor de omgeving.

Bron
Afbeelding van Adriana Morales via Pixabay

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button