Spirituele Boeken

Het stemmetje in je hoofd

Waarom het belangrijk is hoe we het kunnen gebruiken.

Auteur: Ethan Kross

Het stemmetje in je hoofd

Waarom het belangrijk is hoe we het kunnen gebruiken.

Als je een vreemde vertelt dat je in jezelf praat, dan vindt hij je waarschijnlijk een beetje apart. Maar eigenlijk hebben we allemaal een innerlijke stem in ons hoofd. Als we met onszelf praten, hopen we onze innerlijke coach te bereiken, maar meestal raken we in gesprek met een criticus.

Soms, als we iets moeilijks moeten doen, worden we door de coach geholpen: focus. Je kunt het! Vaak genoeg worden we echter afgekraakt door onze innerlijke criticus: ik kan er niets van. Ze zullen me uitlachen. In

Het stemmetje in je hoofd verkent de bejubelde psycholoog Ethan Kross de zwijgende gesprekken die we met onszelf hebben. Kross combineert baanbrekend gedrags- en hersenonderzoek met voorbeelden uit het gewone leven – van een honkbalpitcher die zijn taak vergeet tot een Harvard-student die een dubbelleven lijdt als spion – en verklaart hoe we onze innerlijke stem kunnen benutten voor een gezonder, bevredigender en productiever leven.

Met diepgaand onderzoek en aangrijpende verhalen geeft Het stemmetje in je hoofd ons het vermogen om het belangrijkste gesprek dat we elke dag hebben zo goed mogelijk te voeren: het gesprek met onszelf.

Ethan Kross

Ethan is een toonaangevend expert op het gebied van het bewustzijn. Hij is hoogleraar aan de universiteit van Michigan. Zijn pionierswerk is beschreven in onder meer The New York Times, The New Yorker en The Wall Street Journal.

Het stemmetje in je hoofd is zijn eerste boek.

Het stemmetje in je hoofd

Auteur: Ethan Kross
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Druk: 1
Verschijningsdatum: februari 2021
Aantal pagina’s: 264 pagina’s
Uitgever: Prometheus
EAN: 9789044637052

Bron
Uitgeverij Prometheus

Koen Van Genechten

Hallo, ik ben geboren en getogen te Zoersel. In mijn dagelijkse leven ben ik bezig als zelfstandige ICT voor de zorgsector en in bijberoep ben ik een lifecoach. In mijn huisje te Zoersel kook ik graag maar ik ga ook graag uit eten. Ik drink wel is een wijntje maar bovenal geniet ik van het leven.

Gerelateerde artikels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Back to top button