Algemene spiritualiteitSpiritualiteit

5 stappen om spiritueel te groeien

Spiritualiteit overstijgt het materiële, het aardse. Het is een gevoel van verbondenheid met iets groter dan onszelf, een zoektocht naar de ware zin van het leven.

Meestal worden we meegesleept door het materiële omdat het makkelijk te zien is en onze wereld domineert. Daardoor ontwikkelen we in ons leven nauwelijks onze spirituele en mentale delen. Er komt echter een moment dat we die leegte proberen te vullen. We streven ernaar om onze spiritualiteit te laten groeien en antwoorden te vinden over de hogere krachten om ons heen, over het leven en de natuur. Hoewel velen spiritualiteit in verband brengen met religie, is het geen waarheid dat alle religieuze mensen spiritueel zijn.

Het concept van spiritualiteit kan vanuit verschillende perspectieven bekeken worden.  Vele nemen aan dat spirituele ervaringen iets heilig zijn, iets bovennatuurlijk en niet van deze wereld.

Als je de spirituele aspecten van je leven wilt ontwikkelen geven wij je vijf eenvoudige dingen om je te helpen bij je spirituele reis.

Studie

Er zijn heel wat boeken te vinden over diverse spirituele onderwerpen. Snuister eens rond in de bibliotheek en ga op je gevoel af.  Hoe meer je rondkijkt hoe meer interessante onderwerpen je zullen prikkelen.  Ga er ook niet direct vanuit dat een boek de waarheid vertelt over een bepaald onderwerp, vergelijk met andere boeken om zo een goed beeld te krijgen. Besteed elke week tijd aan het lezen van materiaal om je perspectief over spiritualiteit te vormen. Denk na over wat je hebt gelezen en bekeken en schrijf je gedachten op. Met je studie leer je meer over spiritualiteit en ga je leven met spiritueel bewustzijn. Hou je niet zo van lezen, dan kan je spirituele cursussen volgen.

Zoek een spirituele coach

Op de reis van het leven kun je niet alles weten. Er zijn mensen die je kunnen leiden en sturen tijdens je spirituele groeiproces. Je hoeft niet in de voetsporen van een coach te stappen of hun aangewezen patronen te volgen. Zij zullen je enkel aanmoedigen om je eigen spirituele zelf te vinden. Zoek gelijkgestemde op in een spirituele vriendenkring of babbelgroep. Deel ervaringen en levenswijsheden met elkaar. Deze kunnen je inzichten geven.

Absorbeer de momenten in het leven, wees mindfull.

Doe elke dag moeite om over het leven na te denken en bewust te zijn van de dingen om je heen, zoals samen zijn met je familie en kinderen.  Laat je gedachten op momenten van samenzijn niet afdwalen en absorbeer het moment in zijn volledigheid.  Je zal hierdoor de schoonheid ontdekken in de dingen van het leven.  Doe activiteiten die voor jezelf, en ingeval met andere, zo positief mogelijk ervaren kunnen worden.  Als je dit regelmatig doet zal je meer de essentie van je leven ervaren.  Je zal ook meer over jezelf begrijpen en het leven met minder stress ervaren.  Wees ook steeds bewust van je eigen gedachten, stel je gedachtepatronen in vraag ”waarom zit ik net nu te denken aan dit of dat?”

 Je spirituele gidsen, het universum

Het maakt niet uit welke naam je hieraan geeft.  Er zijn altijd hogere krachten aanwezig in ons leven.  Je gidsen of het universum, engelen, feeën, eenhoorns, staan je steeds te hulp.  Durf ook hun hulp vragen wanneer je het nodig hebt en vertrouw erop dat zij alles in werking zullen stellen om jou zo goed mogelijk te helpen.  Wees niet ontgoochelt als er niet meteen een antwoord is op je vraag, of dat de dingen anders uitdraaien dan je verwacht had.  Probeer ook te begrijpen dat er situaties zijn waarbij je jezelf volledig moet overgeven aan deze hogere krachten. Deze zullen je soms uit je comfortzone halen, en dat is niet altijd makkelijk. Vraag op dat moment dan ook om ondersteuning en laat je de weg wijzen.  Bewust worden van deze hogere kracht en ermee werken zal ook je relatie ermee versterken.  

Leren loslaten en vergeven

Belangrijk voor je geestelijke groei is leren loslaten en vergeven. Vasthouden aan onaangename ervaringen uit het verleden, of we ze herinneren of niet, zullen ervoor zorgen dat we ons niet vrij kunnen bewegen op ons spiritueel pad.  Het is daarom noodzakelijk om jezelf en de mensen rondom je te vergeven wanneer je denkt dat ze je onrecht hebben aangedaan. Je hebt de kracht om dit te doen. Misschien begint dit proces al bij het loslaten van de gedachte dat jij deze kracht niet bezit.

Hansje.be

Hans Van Dyck is uitgever van dit magazine maar is ook spirituele mentor.

Hij geeft mensen inzichten met de kaarten, schenkt een luisterend oor en gaat zelfs een dag op stap met je om uit te waaien.

Meer informatie via www.hansje.be zijn praktijk is gelegen in Broechem.

Via
Afbeelding van Brenkee via Pixabay.

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button