Spirituele Boeken

Mensen zijn ingewikkeld

Een pleidooi voor acceptatie van de werkelijkheid en het loslaten van het modeldenken.

Een pleidooi voor acceptatie van de werkelijkheid en het loslaten van modeldenken.

Een psychiater roept op tot een nieuwe visie op psychische kwetsbaarheid, uit zorg voor haar patiënten.

Ze zijn steeds meer gaan denken dat mensen met psychische problemen een hersenstoornis hebben of op zijn minst een afwijking, en dus ziek zijn. En dat we die ziektes wetenschappelijk zullen doorgronden. Maar is afwijkend menselijk gedrag niet veel te ingewikkeld om zo begrepen te worden?

Op foto Floortje Scheepers
Foto door Thomas Dobber

Floortje Scheepers beschrijft waarom logica en modellen of kaders als de DSM tekortschieten en waarom we bescheiden moeten zijn over wat we weten en begrijpen van gedrag.

Mensen zijn adaptieve, complexe wezens die, als zij ontregelen, in verbinding met de ander tot herstel kunnen komen – ook als we de oorzaak van die ontregeling nooit helemaal kunnen doorgronden.

Als we de complexiteit van het leven beter leren accepteren en de dialoog aangaan om elkaar beter te begrijpen, kunnen we elkaar ook beter helpen.

Met medewerking van wetenschappers, schrijvers en deskundigen als Christien Brinkgreve, Trudy Dehue, Gaston Franssen, Arnon Grunberg, Martijn Kole en Jim van Os.

Met persoonlijke verhalen uit de spreekkamer, recht uit het hart

Floortje Scheepers

Floortje Scheepers (1969) is hoogleraar Innovatie in de GGZ. Ze geeft college over psychiatrie, kinder- en jeugdpsychiatrie en innovatie, en is medisch afdelingshoofd psychiatrie in het UMC Utrecht.

Mensen zijn ingewikkeld

Een pleidooi voor acceptatie van de werkelijkheid en het loslaten van het modeldenken.

Auteur: Floortje Scheepers
Uitgeverij: De Arbeiderspers
NUR: 770
Bindwijze: Paperback
ISBN: 9789029541756
Prijs: € 21,99
Publicatiedatum: 27-01-2021

Bron
Uitgeverij: De ArbeiderspersVerdeling: L&M BooksFoto: Thomas Dobber

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button