Het Lezers Hoekje

Mil en de lactosevlinder

Een prentenboek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de lactosevlinder van Mil.

Auteur: Charlotte Dierckx

Een prentenboek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de lactosevlinder van Mil.

Mil is een vrolijke kleuter die graag naar school gaat.
Vandaag is Nina jarig, zijn beste vriendinnetje.
Nina heeft cake bij voor alle kindjes…

Mil mag helaas geen stukje cake eten, hij is lactose intolerant.

Waarom mag Mil geen stukje cake?
Waarom krijgt hij buikpijn?
Wat is lactose-intolerantie?

Charlotte Dierckx

Charlotte (25 jaar) is kinderverzorgster en trotse meter van Noor! Het idee om een boek te schrijven is gekomen door haar metekindje Noor. Ze kreeg op kleuterleeftijd te horen dat ze lactose intolerant is.

Charlotte wou haar graag helpen met al de vragen die ze had. Het leek haar leuk om dit te doen via een prentenboek maar helaas… geen boek gevonden op kinderniveau over lactose-intolerantie.

De tekst werd nagelezen door diëtisten, zodat hij helemaal klopte. Voor de prenten ging Charlotte opzoek naar iemand creatief en dat was haar buurmeisje Mirte Gielen. Zij heeft voor de prachtige prenten gezorgd.

Charlotte hoopt met dit boekje kindjes te helpen met hun vragen rond lactose-intolerantie. Maar ook leerkrachten, ouders, begeleiders,… een beetje meer te vertellen over dit onderwerp.

Mil en de lactosevlinder

Auteur: Charlotte Dierckx
Illustrator: Mirte Gielen
ISBN: 978-94-640753-6-6
Prijs: €19,95
Uitgeverij: Chartijn, chartijn@hotmail.com
Verschijning: 10 oktober 2020

Bron
Chartijn

Hans Van Dyck

Hans is een spirituele duizendpoot die zich dagelijks inzet om de groei in iedereen te verwezenlijken. Hij noemt zich een lichtwerker, zijn doel is je inzichten te geven in je levenspad met manifestatie, Engelen en orakelkaarten. Maar hij geeft ook ontspanningsmassages en lichaamshealing met Reiki en Quantum-touch. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hans zal je steeds ondersteunen waar nodig is. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt, Spirituele Gids, Authentica en Engelencontact zijn enkele merken die Hans bundelt in zijn bedrijf HVD Mediaworks. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling (waar hij meer dan 10x per jaar heen gaat) of in het zwembad, want hij is een echte waterrat.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Bekijk ook
Close
Back to top button