Spirituele Boeken

Een waardig levenseinde

Auteur: Wim Distelmans | Uitgeverij: Houtekiet | Verschijnt 16 september 2020

Auteur: Wim Distelmans

Deze volledig herziene vijftiende editie van Een waardig levenseinde verheldert de ingewikkelde problematiek van het levenseinde in België.

Het geeft een integraal overzicht en bevat nieuwe informatie over de meest recente ontwikkelingen in de palliatieve zorg en de diverse beslissingen bij het einde van het leven zoals euthanasie. Het boek bespreekt de werking van LEIF, de diverse LEIF-punten, de LEIF-artsen, het LEIF-plan met haar LEIF-kaart en de noodconsultatie ULteam.

Wim Distelmans

Hij beschrijft in dit boek waarom België na dertig jaar palliatieve zorg koploper is op wereldvlak. Hij legt uit waarom een aanpassing van de euthanasiewet voor mensen met dementie en andere verworven wilsonbekwaamheid dringend nodig is. Hij doet een voorstel voor de ethische regeling voor levensbeëindiging van pasgeborenen met ongeneeslijke aandoeningen (het Gronings protocol) en getuigt over de moeilijke beslissing van Marieke Vervoort bij haar euthanasieverzoek. Hij argumenteert waarom de assisenzaak over Tine Nys niet had moeten plaatsvinden en verklaart de opvallende toename van palliatieve sedatie. Ook de reden waarom de buitenlandse pers altijd zo emotioneel en agressief reageert op de Belgische euthanasiepraktijk komt aan bod.

Een waardig levenseinde

Auteur: Wim Distelmans
ISBN: 9789089248268
Prijs: € 21,99
Verschijning: 16 september 2020
Uitgeverij: Houtekiet

Koen Van Genechten

Hallo, ik ben geboren en getogen te Zoersel. In mijn dagelijkse leven ben ik bezig als zelfstandige ICT voor de zorgsector en in bijberoep ben ik een lifecoach. In mijn huisje te Zoersel kook ik graag maar ik ga ook graag uit eten. Ik drink wel is een wijntje maar bovenal geniet ik van het leven.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Back to top button