Het Lezershoekje

Recensie Het boek van alles, part II – Ik

Deze recensie, geschreven voor redactielid Bernadette Van Deuren, gaat over “Het boek van Alles, part II – ik”.


Je openstellen voor wat het universum je aanreikt.
Hoe doe je dat nu eigenlijk?

Ontdek mee hoe het Elisabeth vergaat in dit tweede deel van deze reeks over de onuitputtelijke en magische kracht van Liefde.  Op meesterlijke wijze beschrijft Else Daelemans in dit boek hoe je het zinvolle verband tussen alles wat in het leven gebeurt kan leren zien.

Hoe je de durf kan vinden om de roep van je hart en ziel te volgen.  Op een vlotte, meeslepende manier worden alle emoties en twijfels die dit proces met zich meebrengt verwoord.  En dit doorspekt met de nodige humor.  De schrijfster laat licht schijnen op een aantal aspecten van bewustwording waar weinig over gesproken wordt.  Het mens-zijn in zijn totaliteit dat, naar mijn gevoel, nog vaak geschuwd wordt.

Het lezen van dit boek was een ware bevrijding. Het verhaal heeft me tot tranen toe beroerd. Maar evengoed deed het me soms onbedaarlijk lachen.

Deel twee van het oude verhaal draagt reeds het nieuwe in zich. Hoofdpersonage Elisabeth Vertonghen probeert dit nog steeds te begrijpen. Maar wil ze dit eigenlijk wel?

Het boek van alles, part II – Ik

Auteur: Else Daelemans
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
ISBN: 978-90-829-425-14
NUR code: 341
Uitgever: Flower Of The Universe

Via
Bernadette Van Deuren/Lichtverwoording
Bron
Uitgeverij: Flower of the Universe

Bernadette Van Deuren

De basiswaarde in het leven van Bernadette is pogen bewust-te-zijn in alles wat het moment brengt. Je hoeft niets te worden, of te veranderen aan jezelf, om de moeite waard te zijn.Heling gebeurt vanzelf wanneer je wat er zich aandient, bij jezelf en anderen, met en in onvoorwaardelijke liefde laat zijn. Ze begon te schrijven op 14-jarige leeftijd, na het overlijden van een vriendin. Het bleek niet alleen een manier om haar gevoelens te uiten, maar ook om ze te helen. Als jonge twintiger kwam zen- meditatie op haar weg, en verdiepte ze zich in de symboliek en de betekenis van dromen. In deze periode ontdekte ze ook het belang van het onder ogen zien en accepteren van haar schaduwkanten. Dit onder begeleiding en door middel van de ‘Voice Dialogue’en ‘Padwerk’ methodes. Zo kwam ze bij de basis van haar Lichtwerk. Alles is opgebouwd uit één, in essentie, ondeelbare energie. Donker of alles wat wij negatief noemen is slechts een geblokkeerde vorm van die basisenergie ‘het Licht’. Door alles er met onvoorwaardelijke liefde te laten zijn, gaat wat geblokkeerd was terug stromen en heelt het. Bernadette is nu bezielster van ‘Lichtverwoording’. Schrijven is nog steeds haar manier om heling te verwezenlijken. Nu dus ook bij en voor anderen. Dit doet ze in verbinding met haar Gidsen. Ze geeft boodschappen door via channeling, aurareading en helende teksten. Dit op een poëtische manier die de zielskern aanraakt. Ze schrijft ook gelegenheidsteksten. Als gelukkige moeder van twee tieners is er genoeg animo in haar leven. Ze houdt van een etentje en een Latte Macchiato. Een strandwandeling, lezen en een aflevering van ‘Grey’s Anatomy’ zijn voor haar de ideale ontspanning. Maar rust en stilte blijven twee absolute pijlers in haar leven.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Bekijk ook
Close
Back to top button