Het Lezers Hoekje

Anders pak je toch gewoon een goed boek?

De Bridget Jones van dit burn-out tijdperk

Auteur: Kim de Lange

Heilige graal

​Naast alle goedbedoelde maar nutteloze raad van mensen uit haar omgeving en psychologen met doorsnee adviezen, besluit ze het op eigen wijze te doen. Ze gaat vol goede moed op zoek naar de heilige graal. Die weet ze uiteindelijk te vinden, maar tot haar stomme verbazing is die heel anders dan ze zich voorgesteld had. Door een woud van paniekaanvallen, slapeloze nachten, twijfels en een totaal verlies aan vertrouwen dat het ooit nog goedkomt, ervaart Kim dat humor een van de beste medicijnen is.

Erkenning en herkenning

Kim’s proeflezers vinden vooral haar humor heel verfrissend: ‘Kim’s boek is nou eens een boek dat je wél moet pakken. Niet omdat het vol staat met adviezen en tips, maar om onbedaarlijk te lachen om het feest der herkenning.’ Ook is dit boek een aanrader voor mensen die een geliefde, collega of goede vriend met een burn-out beter wil leren begrijpen. Tom Kienhuis, eigenaar van een bureau gespecialiseerd in stresspreventie schrijft: ‘Erg herkenbaar voor iedereen die direct of indirect met een burn-out te maken heeft (gehad). Met humor beschreven en stiekem toch aardig wat aanknopingspunten voor iemand die zoekt naar wat meer grip in een stressvolle situatie.’ Het boek krijgt in de volgende Happinez aandacht van schrijfster Susan Smit.

‘Wat een inspirerend verhaal vol lichtheid en humor geschreven. Kim is de Bridget Jones van dit burn-out tijdperk.’

Geert Kimpen, uitgeverij Paris Books

Over de auteur

Kim de Lange is succesvol ondernemer en alleenstaande moeder. Haar agenda is goed gevuld, nee verkopen kan ze niet. Het lukt haar een hele tijd om alle ballen in de lucht te houden, tot ze van de ene op de andere dag in een flinke burn-out belandt. Ze kan zich amper meer voortbewegen, zelfs het opstaan van de bank is teveel. Als onverzekerde ondernemer wil ze echter zo snel mogelijk weer beter worden. Tijdens haar burn-out houdt ze een dagboek bij. Op basis hiervan schreef Kim het tragikomische boek “Anders pak je toch gewoon een goed boek”.

Kim de Lange is zelfstandig trainer, (trainings-)acteur, coach en auteur. Sinds 2006 traint zij uiteenlopende organisaties in communicatie: van medisch specialist tot brandweervrouw. Haar trainingen zijn gericht op ervaringsgericht leren.

Anders pak je toch gewoon een goed boek?

Auteur: Kim de Lange
ISBN: 978-94-93191-07-5
Uitgeverij: Paris Books
Uitgifte: 27 mei 2020 (boekvoorstelling te zien via live-stream)

Bron
Bron: Paris BooksBron: Ander pak je toch gewoon een boek?

Hans Van Dyck

Hans is een spirituele duizendpoot die zich dagelijks inzet om de groei in iedereen te verwezenlijken. Hij noemt zich een lichtwerker, zijn doel is je inzichten te geven in je levenspad met manifestatie, Engelen en orakelkaarten. Maar hij geeft ook ontspanningsmassages en lichaamshealing met Reiki en Quantum-touch. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hans zal je steeds ondersteunen waar nodig is. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt, Spirituele Gids, Authentica en Engelencontact zijn enkele merken die Hans bundelt in zijn bedrijf HVD Mediaworks. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling (waar hij meer dan 10x per jaar heen gaat) of in het zwembad, want hij is een echte waterrat.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Back to top button