Het Lezers Hoekje

Demonen

Marita De Sterck en Jonas Thys voeren ons naar de bronnen van de angst.

Volksverhalen gaan altijd naar de kern. Demonen gaat over onze angst voor het kwaad. 57 beklemmende archetypische volksverhalen uit 45 cultuurgroepen voeren ons naar de bronnen van de angst. Ze jagen de daver op het lijf, maar houden ook een spiegel voor, want de akeligste demonen huizen in onszelf. Hoe weerzinwekkend al die duivels, djinns en vampiers ook lijken, ze zijn tegelijk diepmenselijk.

Verhalen uit Afghanistan, Argentinië, Armenië, Australië, België, Brazilië, Canada, China, Congo, Frankrijk, Hongarije, Ierland, Indië, Indonesië, Iran, Irak, Italië, Japan, Kazachstan, Kenia, Koerdistan, Marokko, Mauritanië, Mongolië, Nederland, Rusland, Slowakije, Soedan, Suriname, Syrië, Turkije en de VS.

Paul Verhaeghe:

Angst voor het kwade in universeel, net zoals één manier om ermee om te gaan: door het vertellen van verhalen. Marita de Sterck laat ons proeven van wijsheden die in volksverhalen voor het grijpen liggen. Bijvoorbeeld waarom demonen demonen geworden zijn en hoe we mens kunnen blijven. Een wijsheid die onze tijd meer dan ooit nodig heeft.

Jean Paul Van Bendegem:

Praten we over onze angsten en het onbekende, dan doemen demonen op. In dit boek tuimelen de demonen en monsters over elkaar heen. En hoewel we vaak willen wegkijken, doen we het niet, want willen we uiteindelijk onze angsten niet bezweren?

De Auteurs

Marita de Sterck (1955) werd bekend met haar bekroonde jeugdromans en succesvolle, alom geprezen bundels met volksverhalen, Bloei, Beest in bed, Vuil vel en Wreed schoon.

Jonas Thys (1985) is leraar beeldende kunsten aan Academie Noord en illustreerde Beest in bed, Vuil vel en Wreed schoon.

Praktisch

Polis | 9 maart 2020 | 978 94 6310 514 9 | 320 blz. | € 24.50

Hans Van Dyck

Hans is een spirituele duizendpoot die zich dagelijks inzet om de groei in iedereen te verwezenlijken. Hij noemt zich een lichtwerker, zijn doel is je inzichten te geven in je levenspad met manifestatie, Engelen en orakelkaarten. Maar hij geeft ook ontspanningsmassages en lichaamshealing met Reiki en Quantum-touch. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hans zal je steeds ondersteunen waar nodig is. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt, Spirituele Gids, Authentica en Engelencontact zijn enkele merken die Hans bundelt in zijn bedrijf HVD Mediaworks. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling (waar hij meer dan 10x per jaar heen gaat) of in het zwembad, want hij is een echte waterrat.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Back to top button