Het Lezershoekje

Recensie: Het Boek van Alles

Deze recensie is geschreven door redactielid Bernadette Van Deuren.

Recensie ‘Het Boek van Alles, part I’ – Else Daelemans

De lokroep van je ziel volgen, het vergt heel wat durf. Dit boek vertelt er een meeslepend verhaal over. Hoofdpersonage Elisabeth Vertonghen komt tot de vaststelling dat haar leven niet in overeenstemming is met wat ze op een dieper niveau verlangt. De Kosmos brengt een man op haar weg die zoveel in haar aanraakt, dat ze niet anders kan dan zich overgeven aan de zoektocht naar ware liefde. 

Het is een verhaal over het loslaten van verwachtingen en oude pijn. Ook over de onuitputtelijke kracht en de magie van onvoorwaardelijke liefde. Het omschrijft het proces van complete overgave aan wat het leven brengt,zodat je terug vanuit de kracht van de bron zelf kan gaan leven. Dat brengt verdriet mee, maar ook een intense voeling met de vreugde van leven op zich. Else beschrijft haarfijn de samenhang tussen de gebeurtenissen in het leven van Elisabeth.

Er zit een ongelofelijke helderheid in de manier waarop de schrijfster alles wat zich in het leven van het hoofdpersonage aandient psychologisch en spiritueel kadert. Het laat je onvermijdelijk voelen dat eenieder van ons een missie heeft in zijn of haar leven. Een missie die gaandeweg duidelijk wordt, wanneer je je openstelt voor wat het universum je aanreikt. Dit boek ‘Ik,’ is het eerste deel in een reeks waarin ook het thema ‘Tweelingzielen’ aan bod komt. Ik kijk vol verwachting uit naar het tweede deel.

Reserveer alvast een plaatsje voor dit boek in je reiskoffer!

  • ISBN-nummer: 9789082942507
  • Verschijningsdatum: 23/02/2019
  • Aantal bladzijden: 334
  • Uitgeverij: Flower Of The Universe, www.floweroftheuniverse.be
  • Reeks: Het Boek van Alles
  • Afmetingen: 140 mm x 210 mm
  • Type: Boek

Bron
Uitgeverij: Flower of the universe

Bernadette Van Deuren

De basiswaarde in het leven van Bernadette is pogen bewust-te-zijn in alles wat het moment brengt. Je hoeft niets te worden, of te veranderen aan jezelf, om de moeite waard te zijn.Heling gebeurt vanzelf wanneer je wat er zich aandient, bij jezelf en anderen, met en in onvoorwaardelijke liefde laat zijn. Ze begon te schrijven op 14-jarige leeftijd, na het overlijden van een vriendin. Het bleek niet alleen een manier om haar gevoelens te uiten, maar ook om ze te helen. Als jonge twintiger kwam zen- meditatie op haar weg, en verdiepte ze zich in de symboliek en de betekenis van dromen. In deze periode ontdekte ze ook het belang van het onder ogen zien en accepteren van haar schaduwkanten. Dit onder begeleiding en door middel van de ‘Voice Dialogue’en ‘Padwerk’ methodes. Zo kwam ze bij de basis van haar Lichtwerk. Alles is opgebouwd uit één, in essentie, ondeelbare energie. Donker of alles wat wij negatief noemen is slechts een geblokkeerde vorm van die basisenergie ‘het Licht’. Door alles er met onvoorwaardelijke liefde te laten zijn, gaat wat geblokkeerd was terug stromen en heelt het. Bernadette is nu bezielster van ‘Lichtverwoording’. Schrijven is nog steeds haar manier om heling te verwezenlijken. Nu dus ook bij en voor anderen. Dit doet ze in verbinding met haar Gidsen. Ze geeft boodschappen door via channeling, aurareading en helende teksten. Dit op een poëtische manier die de zielskern aanraakt. Ze schrijft ook gelegenheidsteksten. Als gelukkige moeder van twee tieners is er genoeg animo in haar leven. Ze houdt van een etentje en een Latte Macchiato. Een strandwandeling, lezen en een aflevering van ‘Grey’s Anatomy’ zijn voor haar de ideale ontspanning. Maar rust en stilte blijven twee absolute pijlers in haar leven.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Bekijk ook
Close
Back to top button