Het Lezers Hoekje

En nu naar Mars

Pieter van Dooren – De nieuwe ruimterace

Sinds de maanlandingen, zo’n vijftig jaar geleden, kwam geen mens meer buiten de aardbaan. En plotseling buitelen landen en bedrijven over elkaar heen om weer mensen naar de ruimte te sturen. Mars is topbestemming: rond juli 2020 staan al vier missies gepland. Pieter Van Dooren beschrijft hier voor iedereen toegankelijk de jongste ontwikkelingen in de ruimtevaart en volgt de pioniers op de voet.

Van Dooren gaat in op vragen als: waarmee gaan we naar Mars vliegen? Hoe overleven we de gevolgen van gewichtloosheid en straling? Hoe zit het met huisvesting, eten, lucht, brandstof? Hoe voorkomen we dat we elkaar de kop inslaan? Kunnen we kinderen krijgen op Mars? Hoe bouw je een samenleving op?

In een soepele, heldere taal, doorweven met een zilverdraadje humor, neemt Van Dooren de maat van de eerste maanreizigers en hun erfenis, beschouwt hij de nieuwkomers en neemt hij ons stap voor stap mee naar de eerste landing op Mars, de eerste basis, de eerste stad, en de uiteindelijke onafhankelijkheidsoorlog.

Pieter Van Dooren (1954) was onder meer wetenschapsjournalist voor de krant De Standaard. Hij studeerde scheikunde aan de R.U.Gent, en werd leraar wetenschappen, maar stapte al snel over naar de wetenschapsjournalistiek bij het tijdschrift Natuur en Techniek, en daarna bij De Standaard. Daar verwierf hij al snel een reputatie als een van de vlotste pennen van de krant. Hij schreef een tiental populairwetenschappelijke boeken.

Pieter Van Dooren – En nu naar Mars. De nieuwe ruimterace

verschijnt 6 februari bij Sterck & De Vreese
ISBN 978 90 5615 596 4
paperback, 192 pagina’s
verkoopprijs € 19,90

Hans Van Dyck

Hans is een spirituele duizendpoot die zich dagelijks inzet om de groei in iedereen te verwezenlijken. Hij noemt zich een lichtwerker, zijn doel is je inzichten te geven in je levenspad met manifestatie, Engelen en orakelkaarten. Maar hij geeft ook ontspanningsmassages en lichaamshealing met Reiki en Quantum-touch. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hans zal je steeds ondersteunen waar nodig is. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt, Spirituele Gids, Authentica en Engelencontact zijn enkele merken die Hans bundelt in zijn bedrijf HVD Mediaworks. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling (waar hij meer dan 10x per jaar heen gaat) of in het zwembad, want hij is een echte waterrat.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Back to top button