Spirituele Boeken

En nu naar Mars

Pieter van Dooren – De nieuwe ruimterace

Sinds de maanlandingen, zo’n vijftig jaar geleden, kwam geen mens meer buiten de aardbaan. En plotseling buitelen landen en bedrijven over elkaar heen om weer mensen naar de ruimte te sturen. Mars is topbestemming: rond juli 2020 staan al vier missies gepland. Pieter Van Dooren beschrijft hier voor iedereen toegankelijk de jongste ontwikkelingen in de ruimtevaart en volgt de pioniers op de voet.

Van Dooren gaat in op vragen als: waarmee gaan we naar Mars vliegen? Hoe overleven we de gevolgen van gewichtloosheid en straling? Hoe zit het met huisvesting, eten, lucht, brandstof? Hoe voorkomen we dat we elkaar de kop inslaan? Kunnen we kinderen krijgen op Mars? Hoe bouw je een samenleving op?

In een soepele, heldere taal, doorweven met een zilverdraadje humor, neemt Van Dooren de maat van de eerste maanreizigers en hun erfenis, beschouwt hij de nieuwkomers en neemt hij ons stap voor stap mee naar de eerste landing op Mars, de eerste basis, de eerste stad, en de uiteindelijke onafhankelijkheidsoorlog.

Pieter Van Dooren (1954) was onder meer wetenschapsjournalist voor de krant De Standaard. Hij studeerde scheikunde aan de R.U.Gent, en werd leraar wetenschappen, maar stapte al snel over naar de wetenschapsjournalistiek bij het tijdschrift Natuur en Techniek, en daarna bij De Standaard. Daar verwierf hij al snel een reputatie als een van de vlotste pennen van de krant. Hij schreef een tiental populairwetenschappelijke boeken.

Pieter Van Dooren – En nu naar Mars. De nieuwe ruimterace

verschijnt 6 februari bij Sterck & De Vreese
ISBN 978 90 5615 596 4
paperback, 192 pagina’s
verkoopprijs € 19,90

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button