Astrologie

Het element Aarde

Het verkennen van de vier elementen in de astrologie.

In de astrologie en in andere dingen in het leven zijn er 4 natuurelementen relevant:

Het element Aarde

Het enige doel van alle elementen is het element Aarde.  Het vertegenwoordigd de basis voor elk van hun, voor ons bestaan en iets dat we allemaal willen bereiken, het tot stand komen van onze verlangens. 

Het element Aarde is vrij onbeweeglijk en stijf, vooral als een persoon niet genoeg het element Lucht heeft om dit in evenwicht te brengen.  Ook moeten we rekening houden dat het ontbreken van dit element cruciaal is voor een persoon die zijn aarding niet heeft of zijn verbinding met de grond kwijt is waar hij geboren is.

Sterrentekens

Stier, Maagd en Steenbok zijn allemaal praktische sterrentekens die materiële dingen waarderen, hard werken en weten hoe ze een plan moeten maken en uitvoeren. Ze hebben alle drie het vermogen om specifiek en concreet te zijn, in de verwachting dat alle anderen hun praktische kijk op de wereld en hun redelijke aanpak zullen delen.

Het element Aarde vertegenwoordigd  de materie, ons fysieke lichaam (onze financiën, het voedsel dat we eten en onze dagelijkse routine).  Indien je geaard bent kan dit uiten in jarenlang toegeven aan een onveranderlijke routine, en dat je zelfs te bang bent om uit deze routine te komen.  In een uitdagende modus houden ze vast aan gewoonten die hen niet gelukkig maken alleen omdat ze ervan overtuigd zijn dat ze moeten of moeten blijven vanwege financiële zekerheid, terwijl ze hun intelligentie en creativiteit volledig negeren.

Balans

De aarde elementen zullen niet snel het element Lucht accepteren omdat dit onstabiel en transparant is.  Mensen die uit balans zijn moeten de stijve gewoonte van hun afschudden zonder spijt voor de veranderingen die ze in hun leven en routine zullen aanbrengen.  Ze mogen niet langer twijfelen aan elke beslissing die ze nemen.  Hun doelgerichtheid moet duidelijk zijn en hun contact met emoties sterk en onwankelbaar.  Dit vergt een speciale inspanning voor iemand als Maagd, waardoor Venus in de val wordt gelokt.

Om in contact te komen met het element Lucht, moeten deze personen lezen, een koffiepauze houden, doelloos lopen en zoveel mogelijk socialiseren.  Ze hebben gesproken woord nodig in plaats van geschreven, een nieuwe computer, mensen die van plaats en ambitie veranderen om ze te leren bewegen, en veel ontspanning en strekken om hun lichaam voor te bereiden op de verandering. De beste oefening voor iedereen die onder druk staat van de aarde is dans, spontaan en zorgeloos, met moderne luide muziek en bij voorkeur een ontspannen partner.

Astro Julia

Misschien zegt de naam je niet meteen iets, maar Astro Julia is al een grote naam sinds 1958. Bij de rijken in de Kempen tot ver over de landsgrenzen heen. Inderdaad deze dame is al meer dan 62 jaar bezig met astrologie. Diep in de stille Kempen, aan de rand van een bos staat een statige villa uit de jaren ‘70 waar de tijd een beetje is blijven hangen, maar de nostalgische sfeer zorgt voor een idyllisch karakter. Wij ontmoetten daar de 78-jarige Julia De Ceuninck. Julia vertelde dat ze van haar dochter het magazine De Spirituele Wereld had gekregen. Ze was zo blij dat er terug een magazine was waar eindelijk eens prachtige, informatieve en zuivere artikels in stonden die gingen over spiritualiteit. Maar ze wou meer dan alleen maar lezen en toen vraag ze haar dochter een mail te sturen, want met computers werken wil ze niet. Sinds het overlijden van haar man Jef een 5-tal jaar geleden, was ze een beetje de weg kwijt in het leven. Maar nu heeft ze haar doel: het schrijven over astrologie en het maken van de horoscopen voor ons magazine De Spirituele Wereld.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button