Ludo's Natuurmagie

Week van de Bij

De Vlaamse ‘Week van de Bij’ loopt van 31 mei tot 7 juni 2020. Die week wil burgers, bedrijven en overheden aanzetten tot positieve acties ten voordele van bijen.

Vlaanderen bijenland, zorg voor onze bijen

Bijen vervullen een uiterst belangrijke functie als bestuiver van landbouwgewassen, fruitteelten en wilde planten, maar ze hebben het steeds moeilijker om te overleven. Dominique Persoone en Britt van Marsenille, peter en meter van de Week van de Bij, roepen iedereen op om samen voor onze bijen te zorgen.

Onderzoek

Solitaire bijen, hommels en honingbijen hebben onze hulp nodig. Het recente onderzoeksproject BELBEES (2019) maakte een evaluatie en stelde een rode lijst op van bijen in België.

“Uit de vergelijking in de geografische verspreiding tussen 1900-1969 en die tussen 1970-2017 blijkt dat meer dan de helft van de bijensoorten op ons grondgebied met uitsterven bedreigd is (33 procent), niet meer in ons land voorkomt (12 procent) of binnenkort misschien met uitsterven bedreigd is (7 procent).”

BioForum Vlaanderen

BioForum Vlaanderen vzw is de koepelorganisatie van de Vlaamse biosector en ondersteunt Vlaamse biobedrijven met raad en daad. Samen met hen stimuleert ze een sterke lokale biologische keten. Zowel nationaal als internationaal werkt BioForum Vlaanderen mee aan wetgeving en beleid. Ook beheert en ontwikkelt de organisatie het privélabel Biogarantie. De Vlaamse overheid ondersteunt BioForum Vlaanderen financieel.

BioForum Vlaanderen vzw brengt bio dichter bij de consument via de informatieve website Bio Mijn Natuur, de nieuwsbrief ‘Lekker bio’, verschillende publicaties en heldere campagnes. De liefde van bio, helemaal voor jou!

Bron
Bron: Bio Mijn NatuurBron: Week van de bij

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button